Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 12, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DOSAR: Sume colosale ridicate din casele inspectorilor RAR Dâmboviţa, arestaţi la domiciliu!

DOSAR: Sume colosale ridicate din casele inspectorilor RAR Dâmboviţa, arestaţi la domiciliu! 

Sursa foto: DGA

Ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa au ridicat de la domiciliile celor trei inspectori RAR anchetaţi pentru luare de mită, în urma percheziţiilor efectuate luni – 29 ianuarie, 373.822 de lei (3,7 miliarde de lei vechi), 12.045 euro (aproximativ 550 de milioane de lei vechi) și 980 lire sterline (aproximativ 60 de milioane de lei vechi).

CITEŞTE ŞI: Arest la domiciliu pentru inginerii RAR Dâmboviţa acuzaţi de corupţie

Potrivit DGA, în perioada aprilie 2017 – ianuarie 2018, inginerii Cristian Vasile Pavelescu, Florentin Costel Tudorache şi Stelian Sorică au primit sume de bani și alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul acordării inspecției tehnice și eliberarea actelor de identificare a unor autoturisme care nu îndeplineau condițiile tehnice în acest sens.

Faţă de cei trei funcţionari din cadrul RAR – Reprezentanţa Dâmboviţa, judecătorii au dispus măsura arestului la domiciliu timp de 30 de zile. În dosar este cercetat, însă în stare de libertate, şi inginerul Laurenţiu Albu, care se face vinovat, potrivit DGA, de săvârşirea aceloraşi fapte.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii DGA la RAR Dâmboviţa şi la patru angajaţi suspecţi de corupţie

Au fost, de asemenea, audiate, şi zece persoane fără calitate specială, suspectate de săvârșirea infracțiunii de dare de mită, constând în aceea că ar fi oferit sume de bani funcționarilor respectivi, în legătură cu efectuarea controlului tehnic al autovehiculelor.

Adaugă un Comentariu

*