Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DOTĂRI: Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa, pregătit să intervină în cele mai complicate situaţii

DOTĂRI: Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa, pregătit să intervină în cele mai complicate situaţii 

salvamont dambovita 5

Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa este în momentul de faţă unul dintre cele mai performante unităţi de intervenţie montană din România. Printr-o finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa dispune acum de autovehicule de deplasare în orice condiţii de mediu, indispensabile pentru acţiunile rapide de salvare.

Postul Salvamont-Salvaspeo a mai fost dotat şi cu aparatură medicală de ultimă generaţie pentru acordarea primului ajutor, plus echipament specific intervenţiilor în locuri greu accesibile.

salvamont dambovita 1

„Am suplimentat anul acesta schema de personal cu două posturi, un asistent medical şi un salvator montan. Pentru anul viitor, mai avem prevăzute încă două posturi de salvatori”, a precizat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Întărirea echipei de salvatori montani a fost impusă de sporirea numărului de turişti care vizitează Platoul Padina-Peştera, mai ales după modernizarea structurii de acces în Peştera Ialomiţei. Consiliul Judeţean intenţionează să construiască în zona montană o clădire multifuncţională care să adăpostească o subunitate ISU şi una de jandarmi.

„Anul viitor, vreau să găsesc o soluţie de finanţare pentru dotarea zonei cu o maşină de stins incendii. Avem acum la munte hoteluri, pensiuni, cabane, altele sunt în curs de construcţie. Este bine să avem aici dotările speciale pentru a interveni în caz de incendiu. Să nu aşteptăm sosirea echipajelor de pompieri tocmai de la Fieni, unde se află cea mai apropiată subunitate ISU”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

salvamont dambovita 2 salvamont dambovita 3 salvamont dambovita 4

Adaugă un Comentariu

*