Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Două judecătoare de la Răcari, date afară din justiţie

Două judecătoare de la Răcari, date afară din justiţie 

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis astăzi, 19 octombrie, să le excludă din magistratură pe Florica Mihalcea şi Adriana Voicu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Răcări.

Cele două au fost acuzate şi găsite vinovate de CSM pentru săvârşirea a două abateri disciplinare: exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură, cu reacredinţă sau din gravă neglijenţă, dacă fapta nu constituie infracţiune, şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

“Trebuie avut în vedere caracterul repetitiv”

În cazul judecătoarei Florica Mihalcea, inspectorul CSM a arătat secţiei pentru judecători că sunt întrunite elementele constitutive ale abaterilor disciplinare reţinute în sarcina sa. ”Trebuie să aveţi în vedere caracterul repetitiv al încălcării normelor legale şi  principiilor fundamentale ale procesului civil. Doamna judecător a mai fost sancţionată pentru acelaşi gen de fapte”, a arătat inspectorul.

În replică, apărătorul judecătoarei a cerut respingerea acţiunii disciplinare, susţinând că nu a fost încălcată nicio normă de procedură. Având ultimul cuvânt, judecătoarea Florica Mihalcea a spus, în apărarea sa, că apreciază că nu se află într-o situaţie de recidivă, nefiind de acord nici cu prima sanţiune disciplinară primită.

Florica Mihalcea a adăugat, referindu-se concret la una din faptele reţinute de inspectorii CSM, că “până la sfârşitul anului 2009, toţi judecătorii care au intrat în instanţă, să judece cereri de preschimbare, au procedat la fel ca mine. ”

În acest sens, în cadrul anchetei s-a reţinut că judecătoarea nu a respectat normele de procedură privind cererile de preschimbare.

“Poate că am şi greşit, dar cine nu greşeşte?”

În cazul judecătoarei Adriana Voicu, inspectorii CSM au formulat aceleaşi acuzaţii, ca şi în cazul colegei sale.

“Vă rog să ţineţi seama de caracterul repetitiv şi de persistenţa cu care a acţionat doamna judecătoare, care denotă o lipsă de conştientizare a modului nelegal de a acţiona şi consecinţele grave produse în urma acestui fapt”, a declarat inspectorul CSM în cadrul şedinţei.

În replică, Adriana Voicu le-a spus membrilor CSM că nu a produs niciun prejudiciu. “Nu a existat nimeni care să-mi spună că i-am vândut bunul fără ştirea lui. Bunăvoinţa înseamnă să-mi îndeplinesc obligaţiile, iar eu am făcut asta. Mă doare că sunt acuzată de reacredinţă, când eu mi-am desfăşurat munca aşa cum trebuie. Poate că am şi greşit, dar cine nu greşeşte? Mai ales la nivelul de muncă pe care-l avem…”

Deciziile luate de secţia pentru judecători urmează a fi motivate. Ambele pot fi atacate cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa: infocsm.ro

Comunicatul de presă privind sancţionarea judecătoarei Florica Mihalcea.
Comunicatul de presă privind sancţionarea judecătoarei Adriana Voicu.

Răspuns la Două judecătoare de la Răcari, date afară din justiţie

  1. candro

    Pardon doamna Voicu,

    Pentru „greselile” dumneavoastra (sa le spunem balaceli in noroiul pe care-l credeti/numiti etica profesionala) fiti sigura ca vineva plateste. Mafia tiganeasca o sa ajunga si la usa dumneavoastra chiar daca acum credeti ca sunteti protejata prin favorizarea lor.

     

Adaugă un Comentariu

*