Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Dragnea condamnat, Zgonea debarcat!

Dragnea condamnat, Zgonea debarcat! 

ion obagilaNu ştiu de ce PSD se cramponează să nu-l debarce pe Liviu Dragnea. Este absurd ceea ce se întâmplă la social-democraţi. Fac zid în faţa liderului lor, oricum nu prea interesant, fără realizări de pus în ramă, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Vinovat, nevinovat, are pusă pe frunte pecetea penală!

Codul de conduită al domnului Dragnea se pare că nu se aplică şi celor aflaţi la cârmă. E apă de ploaie! Intervine amnistia solidarităţii de gaşcă. Acest malaxor numit cod de conduită a fost creat special pentru a scăpa de persoane gen Ioan Marinescu – fostul prefect al judeţului Dâmboviţa, care a fost îndepărtat, dacă nu a mai fost tolerat, apreciat de şef. Domnul Marinescu a fost aruncat în codrii nesiguri ai independenţei!

De ce ar merita Dragnea să rămână în fruntea PSD? Doar fiindcă îl iubesc baronii? Doar din simpatie de clan? Nu sunt fan Zgonea, dar îi dau dreptate. A reacţionat normal, corect, democratic. Cum mai vrei să râmâi în fruntea partidului din moment ce ai fost condamnat, chiar şi cu suspendare? Ce mai înţelege bietul alegător din toată tărăşenia asta?

Ion Stan, fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa, a fost… retras de la conducerea organizaţiei în faza de cercetare, nu s-a apelat la solidaritatea partidului, la alte subterfugii. A plecat şi gata! Bineînţeles, ajutat şi de unii colegi care de abia aşteptau să-i ia locul, să-l vadă cu capul pe buturugă!

De ce nu ar putea şi Dragnea să plece? Nu-i nimic! A fost îndepărtat Zgonea. De ce? Fiindcă a avut curaj, demnitate, şi-a exprimat punctul de vedere. Dacă celui de-al doilea om din partid i s-a întâmplat aşa ceva, vă închipuiţi ce ar păţi un membru simplu dacă ar deschide gura?

Este imoral ceea ce se întâmplă în ograda celui mai mare partid din România! Un uriaş cu picioarele de lut, care şi-a pierdut direcţia. Se deplasează din inerţie. Rupe totul în calea sa, fiindcă este imens, a devenit necontrolabil.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*