Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 20, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DRAMĂ: Revoluţionar târgoviştean condus pe ultimul drum fără ca groapa din cimitir să fie săpată

DRAMĂ: Revoluţionar târgoviştean condus pe ultimul drum fără ca groapa din cimitir să fie săpată 

lumanare

Situaţie nemaiîntâlnită în Târgovişte şi, probabil, în niciun alt colţ al ţării! Un om a fost condus pe ultimul drum, însă groapa din cimitir nu fusese săpată. S-a întâmplat ieri. Soţia, cunoscuţii, vecinii şi numeroşi revoluţionari l-au condus pe ultimul drum, pe o căldură de nedescris, pe Alexandru M. Când au ajuns la cimitir, au avut parte de o surpriză macabră. Groapa în care trebuia să fie depus coşciugul cu trupul neînsufleţit nu fusese săpată! Toţi cei de faţă s-au închinat, nu ştiau ce se întâmplă, de ce s-a ajuns la această situaţie ciudată, umilitoare, de neconceput.

„Am fost şocat când am văzut aşa ceva. Nu îmi venea să cred ochilor. Groparii nu se apucaseră de săpat mormântul. Vă închipuiţi ce tragedie să te apuci, atunci, după slujba de înmormântare, să sapi groapa cu sicriul alături”, ne-a mărturisit, îngrozit, revoluţionarul Ion Hodorog.

Ce se întâmplase? Din cauza problemelor financiare, a durerii pricinuite de moartea bietului om şi poate chiar din neglijenţă, fusese uitat tocmai amănuntul înmormântării. Groparii, dacă nu au fost plătiţi, nu s-au apucat să sape locul de veci.

„Au plecat aproape toţi cei care l-au condus pe ultimul drum, ba chiar şi preoţii. A rămas coşciugul acoperit de tricolor lângă locul unde trebuia înmormântat, ore în şir, în soare”, completează Ion Hodorog.

Groparii s-au apucat de treabă în jurul orei 13:00, după ce revoluţionarii au făcut chetă să-i plătească.

„A fost cumplit. Nu am auzit să se mai fi întâmplat aşa ceva. S-a săpat greu. Pământul era tare şi căldura insuportabilă. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu puneam noi, mână de la mână, bani pentru gropari. Am făcut chetă pe loc”, ne-a precizat revoluţionarul Titu Ionescu, cel care a rămas până la final lângă cosciugul camaradului său.

Alexandru M. şi-a găsit odihna de veci, undeva în jurul orei 16:00, când s-a terminat de săpat groapa.

Adaugă un Comentariu

*