Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 27, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » DREPT: În 14 zile poţi renunţa la orice cumpărătură efectuată online, în orice stat UE

DREPT: În 14 zile poţi renunţa la orice cumpărătură efectuată online, în orice stat UE 

FOTO ARHIVĂ

Vești bune pentru cei peste 507 milioane de consumatori din Europa! Noua legislație a UE le va consolida drepturile pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Noua Directivă a UE privind drepturile consumatorilor, care în prezent a intrat în vigoare, consolidează drepturile consumatorilor, oriunde și ori de câte ori aceștia își fac cumpărăturile în Europa — online sau în oraș.

Noile norme vor garanta, de exemplu, că toți consumatorii de pe teritoriul UE dispun de 14 de zile pentru a se răzgândi și a renunța la orice cumpărătură efectuată online sau în afara spațiului comercial (în cazul în care un vânzător se prezintă la domiciliul consumatorului) – prin urmare, o creștere față de numărul minim de 7 zile prevăzut anterior.

De asemenea, noile norme interzic suprataxele pentru utilizarea cardurilor de credit și a liniilor telefonice de asistență, precum și a opțiunilor predefinite pe paginile de internet în vederea taxării plăților suplimentare (de exemplu, atunci când se achiziționează bilete de avion online).

Adaugă un Comentariu

*