Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DUPĂ 7 ANI: Primele carduri de sănătate au fost expediate, astăzi, asiguraţilor

DUPĂ 7 ANI: Primele carduri de sănătate au fost expediate, astăzi, asiguraţilor 

Foto: Realitatea TV

Incepand cu 19 septembrie 2014, operatorii postali vor incepe distribuirea cardului catre asiguratii cu varsta peste 18 ani. Primele carduri vor fi primite de bucuresteni. La 22 septembrie 2014 va incepe distribuirea cardului, concomitent, in mai multe judete din tara.
Procesul de distribuire va continua in luna octombrie 2014 pentru cei aproximativ 12,5 milioane de asigurati pentru care au fost tiparite cardurile nationale de sanatate.
Cardul national de sanatate arata exact ca un card bancar, cu un cip incorporat. La vedere vor fi scrise numele si prenumele, un cod de asigurat, un numar al cardului si data expirarii.

Posta Romana va prelua, sorta, transporta si distribui cardurile nationale de asigurari de sanatate. Conform graficului de predare-primire, vor fi preluate in reteaua postala cate 600.000-700.000 de carduri pe zi, in cinci transe pentru fiecare judet. In 20 de zile lucratoare de la receptionarea cardurilor de sanatate, Posta Romana se obliga sa distribuie cardul de sanatate catre asigurati.

Prezentarea cardului national de sanatate va fi obligatorie din 2015. Cardul national va face dovada calitatii de asigurat si va confirma prezenta asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*