Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » EDUCAŢIE: „Poftă de carte”, un proiect OvidiuRo pentru copiii din comunităţile defavorizate

EDUCAŢIE: „Poftă de carte”, un proiect OvidiuRo pentru copiii din comunităţile defavorizate 

Sursa foto: OvidiuRo

Asociația OvidiuRo a dat startul Caravanei „Poftă de carte” în comunele argeşene Cetățeni (sat Valea Cetății), Dragoslavele (sat Valea Hotarului) și Mălureni – comunități selectate pe baza statisticilor disponibile referitoare la mărimea populației preșcolare, rata de marginalizare și gradul cuprinderii copiilor defavorizați în învățământul preșcolar. În total, timp de 3 zile, au fost distribuite 275 de cărți „Să mâncăm multe culori”, 138 de copii au participat la sesiunile de citit în grădiniță, iar 100 de părinți au fost informați despre programul național „Fiecare Copil in Grădiniță”.

„Caravana din vara trecută a demonstrat cât de dorite sunt cărțile ilustrate de către copiii din comunitățile sărace. Majoritatea chiar nu mai văzuseră astfel de cărți înainte și au fost efectiv fascinați – erau încântați să li se citească. Până și copiii mai mari s-au înghesuit la citit. Cărțile ilustrate nu sunt chiar un lucru obișnuit în grădinițele din mediul rural, așa că unul dintre obiectivele noastre este să modelăm tehnici de citit interactiv, cu glas tare, care să le fie utile atât educatorilor cât și părinților – și să le oferim acestora cărți ilustrate de bună calitate care să poată fi folosite cu succes la clasă”, a declarat Leslie Hawke – cofondator OvidiuRo.

Cum funcţionează Caravana „Poftă de carte”

Copiii de vârstă preșcolară – indiferent dacă sunt înscriși sau nu – sunt invitați alături de părinții lor să participe la sesiuni de citit interactiv, cu glas tare, la grădinița din localitate. La finalul acestor sesiuni, fiecare copil primește propria carte (,,Să mâncăm multe culori’’), personalizată cu numele lui de către profesor, pe care o poate lua apoi acasă. Tema sesiunilor de citit de anul acesta este alimentația sănătoasă, iar cititorii pornesc activitatea de la o carte publicată inițial în limba engleză și adaptată de OvidiuRo pentru copiii din România.

Proiectul este menit să crească nivelul de conștientizare a importanței cititului interactiv – „cu glas tare”, dar şi a necesităţii unei alimentaţii sănătoase pentru copii. Caravana beneficiază de suţinerea Carrefour România şi Carrefour Foundation. Anul acesta școlar, 10.000 de copii defavorizați vor primi câte o carte pentru acasă iar 1.000 de „Cărți mari ilustrate” vor ajunge în grădinițe, în toate cele 41 de judeţe ale ţării.

Adaugă un Comentariu

*