Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 16, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Efectul #COLECTIV! Bisericile monument istoric trebuie „mutilate” pentru obţinerea avizului ISU!

Efectul #COLECTIV! Bisericile monument istoric trebuie „mutilate” pentru obţinerea avizului ISU! 

biserica barbuletu

Tragedia petrecută în Clublul Colectiv din Bucureşti, care a dus la moartea a peste 60 de tineri, a determinat autorităţile să treacă la măsuri dure, ba chiar să interzică organizarea unor evenimente în locaţii care nu beneficiază de avize ISU sau care, la prima vedere, prezintă oarece deficienţe de funcţionare.

Situaţia s-ar putea complica chiar şi pentru biserici. Spre exemplu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a înştiinţat toate protoieriile din judeţ cu privire la necesitatea asigurării a două căi de evacuare, plus că uşile de acces trebuie musai să poată fi deschise spre exterior.

Practic, aşezămintelor bisericeşti prevăzute cu o singură intrare, încă de acum o sută, două sute sau chiar trei sute de ani în urmă, când au fost construite, trebuie să li se mai adauge o uşă. Asta înseamnă că va fi dărâmat un perete, stricată o frescă, o pictură de epocă… pentru a se intra în legalitate!

Mai cer pompierii să fie respectată o anumită capacitate a locurilor de rugăciune, să nu se accepte într-o biserică puzderie de dreptcredincioşi! Mai nou, în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară, este interzisă folosirea lumânărilor, făcliilor, torţelor şi artificiilor la diferite evenimente, precum: nunţi, botezuri, aniversări etc.

În judeţul Dâmboviţa, şcolile şi primăriile, de frica sancţiunilor pe care le-ar putea primi, au renunţat la organizarea unor spectacole dedicate sărbătorilor de iarnă, care se ţineau de obicei în căminele culturale sau unităţile de învăţământ. Cele mai multe instituţii din mediul rural nu beneficiază de avize ISU privind securitatea la incendiu.

Adaugă un Comentariu

*