Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Efectul Olguţa Vasilescu asupra speranţei de mai bine…

Efectul Olguţa Vasilescu asupra speranţei de mai bine… 

ion obagilaFosta primăriţă de Craiova, ajunsă ministru al Muncii, a făcut-o de oaie! Într-o exuberanţă nemaiîntâlnită din campaniile electorale, caracteristică a social-democraţilor, doamna Olguţa a ieşit pe toate posturile tv să spună cât bine va face românului bugetar Guvernul, Ministerul pe care îl coordonează.

A arătat pe tăbliţe montate special prin studiouri, scheme, grafice, statistici. Ce mai, a adus bucuria în poporul bugetar! Lucrătorii din privat, mai să se zgârie pe ochii când au auzit ce salarii o să vină, dintr-o dată, pe capul funcţionarului la stat. Şi presa a vuit pe acest subiect. Un adevărat tsunami!

Să apropii venitul de două mii de euro lunar, aşa, dintr-un condei de ministru, nu e de colea. Până şi românii care trudesc prin străinătate, când au văzut la buletinele de ştiri că se pune la bugetari de o mărire babană de salariu, s-au cam luat de gând să vină acasă şi, cu ceva pile, că încă mai merge, concursuri pe bune sau de împrejurări, să-şi găsească de lucru prin instituţiile statului, să fugă de chinul de afară.

Unii, care s-au ţinut departe de politică, de când au văzut-o pe doamna Olguţa, spaima salariilor din capitalismul autohton, tot oftează, părându-le rău că nu au făcut pasul mai demult. Ştiu ei bine de ce! Fiindcă posturile prin administraţie şi prin diferite instituţii, se dau de sus în jos, sau de jos în sus, cum vreţi să o luaţi! Tot timpul s-au împărţit pe criteriu de apartenenţă politică.

Bucuria cu salariile dublate, triplate chiar, s-a mai diminuat un pic după ce unii politicieni de prin PSD şi-au dat seama că Olguţa Vasilescu a făcut o gafă. A vorbit necalculat, entuziast, făcându-l pe românul bugetar să creadă că super majorarea le pică pe cap chiar de mâine!

Uite aşa, a fost nevoită doamna ministru să treacă din nou prin televiziuni, să dreagă busuiocul, să spună că s-a înţeles greşit (sic!) şi că umflarea salariilor bugetare se va produce etapizat, pe parcursul celor patru ani de guvernare PSD, aşa cum prevede programul.

Iată cum o intenţie bună, dulce, dacă nu ştii să o comunici cum trebuie, se transformă în otravă şi lehamite…

Ion Obăgilă

Răspuns la Efectul Olguţa Vasilescu asupra speranţei de mai bine…

  1. iulian brezeanu

    Numai otrava si lehamite, domnule Obagila? Aceasta individa ne-a jignit in masa, prezentandu-ne niste proiectii fantasmagorice pe care nici cei cu patru clase nu le pot crede. Astfel de personaje mai degraba te sperie, prin fariseismul lor obeaznic, decat sa te revolte…

     

Adaugă un Comentariu

*