Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Efectul Prisăcaru asupra politicii adevărate. Zero!

Efectul Prisăcaru asupra politicii adevărate. Zero! 

ion obagila 1Politica românească nu mai are substanţă, doctrină, linie, conduită, har, patriotism, vocaţie, ci doar interes. La curul gol! Pur. Individual, de familie, de grup, de haită, de clan, de organizaţie. Aşa că să nu ne mai mire faptul că, în ţărişoara noastră mult prea încercată, nu se mai întâmplă nimic bun sau că progresul merge în reluare. Cine ne reprezintă pe noi în structurile democratice? Alde Prisăcaru! Şi mulţi ca el!

Îl credeam mai robust în gândire, mai detaşat de interes, mai visător. Dar, constat că m-am înşelat. Şi el vine din aceeaşi ciurdă a parvenitismului. Să treci de la dreapta la stânga, aşa, dintr-o înghiţitură, denotă fie că nu ai coloană (de fapt, în politică sunt acum multe târâtoare), fie că ţi la scaunul pe care îl ocupi vremelnic, fie nu ştim ce mai vrea, de fapt, dreapta dar nici stânga!

Să devii socialist din liberal, din trei mişcări, doar aşa că îţi place cum sunt organizaţi PSD-iştii, nu ţine de logica conştiinţei, a demnităţii politice, ci mai mult de false emoţii amestecate cu substratul gros al interesului.

Încă un exemplu că politica este o ghiduşie, un divertisment… Şi cei care o fac se joacă cu noi, se joacă cu ţara, cu încrederea noastră, cu speranţele şi cu viitorul nostru.

Cei care profesează politic ar trebui să fie colegi, tovarăşi, luptători ferm pe frontul progresului naţional. Să se războiască chiar şi între ei când se sare calul! Ar fi un indicator că democraţia funcţionează. La noi, sunt fraţi, prieteni apropiaţi, naşi şi fini, cumetri şi veri.

Tipii gen Ciprian Prisăcaru sunt în politică nu pentru a lupta pentru comunitate, pentru democraţie, pentru a îmbrăţişa cu patos o doctrină, ci pentru a-şi feri spatele, scaunul, poziţia.

Îl felicit, totuşi, pentru că a putut să-şi schimbe rapid ADN-ul politic, devenind un mutant, un cameleon. În vremurile astea doar organismele de acest tip rezistă.

Ce cred adevăraţii social-democraţi despre această mişcare? Sunt convins că nu au voie să creadă. Evenimentul se consumă ca atare, crud, în sânge. Stările de vomă nu sunt acceptate!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*