Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ELECTORAL: ALDE Dâmboviţa ţinteşte două mandate de parlamentar la alegerile de duminică

ELECTORAL: ALDE Dâmboviţa ţinteşte două mandate de parlamentar la alegerile de duminică 

catalin-olteanu-ionel-petre

Cătălin Olteanu, secretar general adjunct al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor şi candidat pentru un post de deputat, a dat publicităţii un sondaj de opinie realizat în perioada 24 – 30 noiembrie la nivelul judeţului Dâmboviţa. Conform datelor centralizate după chestionarea unui eşantion de 1.200 de persoane, ALDE este a treia forţă politică în Dâmboviţa şi are mari şanse să ocupe, în 2020, locul II în opţiunea de vot a alegătorilor.

Potrivit sondajului ALDE, în Dâmboviţa, cel mai bun scor electoral îl vor bifa social-democraţii, creditaţi cu 52% la nivelul judeţului şi 47% în municipiul Târgovişte. Cu PNL vor vota 24% dintre dâmboviţeni, respectiv 26% dintre târgovişteni. Conform datelor aceluiaşi sondaj de opinie, ALDE va obţine 8,5% în teritoriu şi 13% în municipiul reşedinţă de judeţ. Celelalte partide politice înscrise în competiţia electorală nu vor atinge pragul necesar pentru a intra în Parlament.

„Aceste cifre ne încurajează şi arată că vom intra într-o luptă deschisă cu PNL pentru ca noi să devenim a doua forţă politică din judeţ”, a precizat Cătălin Olteanu. ALDE Dâmboviţa şi-a propus să obţină, în urma scrutinului de duminică, un deputat şi un senator.

Îngrijorător este faptul că, potrivit unui sondaj de opinie realizat la nivel naţional, 40% dintre români nu vor ieşi la vot duminică, 11 decembrie, declarându-şi neîncrederea în clasa politică.

„Nu trebuie să stăm în casă, să nu mergem la vot, iar după aceea să înjurăm jucătorii pentru că nu ne convine prestaţia lor”, afirmă Ionel Petre – preşedinte executiv ALDE Dâmboviţa şi candidat pentru un post de senator. ALDE reprezintă singura opţiune liberală, singura variantă pe care o au românii dacă vor să le fie respectate drepoturile şi libertăţile!

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi-a asumat, ca principal obiectiv după alegerile din 11 decembrie 2016, stimularea investiţiilor. Numai în acest fel, se vor crea locuri de muncă şi se vor opera măririle de salarii şi de pensii de care vorbesc toate partidele politice! Propunerea ALDE pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu.

 

Adaugă un Comentariu

*