Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ELECTORAL: Pactul Naţional de Investiţii, soluţia ALDE pentru România

ELECTORAL: Pactul Naţional de Investiţii, soluţia ALDE pentru România 

alde-dambovita

Candidaţii ALDE Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor şi Senat au ieşit astăzi la rampă cu o serie de proiecte pe care vor să le promoveze şi să le pună în practică, după alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Omul de afaceri Ionel Petre, preşedinte executiv ALDE Dâmboviţa, primul pe listă la Senat, consideră că tot ceea ce propune partidul pe care îl reprezintă se poate înfăptui şi va duce rapid la redresarea economiei naţionale, la schimbarea în bine a vieţii românilor.

Corneliu Chiţulescu, preşedinte Federalcoop, numărul doi la Senat, bun cunoscător al realităţii dâmboviţene, crede că este nevoie de realizarea unor proiecte specifice fiecărei localităţi în parte. Trebuie insistat în mod deosebit pe programe de dezvoltare economică, menite să-i ţină pe tineri acasă, să nu mai plece în străinătare în căutarea unor locuri de muncă bine plătite.

Spune Chiriţescu că, în multe sate dâmboviţene, au rămas doar bătrânii. Susţine candidatul ALDE Dâmboviţa că aceste aşezări, aflate acum într-o situaţie catastrofală, fiind în pericol de a rămâne pustii, trebuie sprijinite prin implicarea Guvernului, prin proiecte europene care să retrezească comunităţile la viaţă socială, culturală şi economică, să-i determine pe tineri să se reîntoarcă acasă.

Constantin Pehoiu, profesor la Universitatea Valahia din Târgovişte, numărul trei pe lista ALDE Dâmboviţa pentru Senat, a plecat în campania electorală ghidâ n du-se după sintagma „oamenii raţionali sunt cei care se adaptează societăţii, iar cei iraţionali sunt cei care încearcă să adapteze societatea la interesele lor”.

„Noi, cei din ALDE, suntem cei raţionali”. Constantin Pehoiu este hotărât să lupte alături de colegii săi, dacă ajunge în Parlament, pentru acordarea a 6% din PIB Educaţiei.

„Acest domeniu, în orice ţară civilizată, se află în vârful piramidei. Societatea nu poate să meargă mai departe, să se dezvolte, fără oameni educaţi”, a precizat Constantin Pehoiu.

Un alt candidat de forţă al ALDE Dâmboviţa, Cătălin Olteanu, consilier la Banca Naţională a României şi secretar general adjunct al partidului, insistă pe proiectele realiste, cele care pot fi implementate rapid şi cu impact pozitiv asupra vieţii oamenilor.

Olteanu a vorbit despre „Pactul Naţional de Investiţii” iniţiat de partidul pe care îl reprezintă. ALDE pledează pentru alocarea a 6% din PIB pentru dezvoltarea investiţiilor în cinci domenii prioritare: infrastructură, sănătate, educaţie, agricultură şi energie.

„Dacă la finalul anului nu se alocă 6% din PIB pentru investiţii, Guvernul aflat la putere trebuie să aibă demnitatea să-şi prezinte demisia. Noi ne dorim ca toate partidele politice să adere la acest pact. Este clar că cei care au curajul şi responsabilitatea să semneze acest pact îşi asumă şi o eventuală demisie, în cazul nerealizării acestor indicatori”, a declarat Cătălin Olteanu.

Adaugă un Comentariu

*