Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ELECTORAL: PNL şi Guvernul Cioloş au pus în dezbatere legea salarizării unitare

ELECTORAL: PNL şi Guvernul Cioloş au pus în dezbatere legea salarizării unitare 

cezar-preda-2

România va avea o lege a salarizării unitare, datorită PNL şi Guvernului Cioloş, care au conlucrat şi au pus deja în dezbatere publică un astfel de proiect. Este, practic, o dovadă clară că liberalii au depăşit faza promisiunilor electorale, după cum s-a exprimat Cezar Preda – preşedinte PNL Dâmboviţa şi candidat pentru Camera Deputaţilor. În acest moment, oameni care lucrează în aceleaşi condiţii, având aceeaşi expertiză şi aceleaşi responsabilităţi, sunt plătiţi total diferit.

„PSD, în anul 2015, prin vocea atât de stridentă a doamnei Rovana Plumb, ne ameninţa cu o lege la care lucrează de un an de zile. Cred că doamna Plumb şi acum lucrează la această lege, dar nu a prezentat-o niciodată. PSD a preferat, pe ici, pe colo, să mai satisfacvă nevoile unor bugetari, în detrimentul altora, bulversând şi mai mult această anvelopă care ar trebui să fie coerentă şi justă.

Domnul Cioloş, prin Ordonanţa 20/2016, a reuşit să ajute sistemul de educaţie şi sistemul sanitar cu creşteri de 15%, respectiv 10%. PSD a încercat, electoral, să bulverseze şi această înţelegere între categoriile socio-profesionale şi guvern”, a precizat Cezar Preda – candidat PNL Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor.

Potrivit proiectului legii salarizării unitare pus în dezbatere publică, raportul între salariul minim şi cel maxim în sistemul bugetar nu va putea fi mai mare de 1 la 13, faţă de 1 la 24 cât este în prezent. Cel mai mare salariu lunar plătit de stat va fi cel al preşedintelui României, de 21.540 lei brut, iar cea mai mică leafă va fi 1.625 lei, la care se pot adăuga diverse sporuri.

Adaugă un Comentariu

*