Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ELECTORAL: PSD va elimina impozitul pe tractoare, utilaje agricole şi pământurile lucrate

ELECTORAL: PSD va elimina impozitul pe tractoare, utilaje agricole şi pământurile lucrate 

carmen-holban

Candidaţii PSD Dâmboviţa au străbătut, în această perioadă de campanie electorală, zeci de sate din judeţ, au discutat cu oamenii, le-au prezentat programul Partidului Social Democrat, le-au vorbit despre schimbările în bine care vor veni odată cu instalarea PSD la guvernare.

„Fiecare zi de campanie electorală este o nouă provocare pentru găsirea unor motivaţii comune cu locuitorii judeţului Dâmboviţa, atât de diferiţi de la o localitate la alta, însă, uniţi de aceeaşi dorinţă – şansa unui trai mai bun”, a declarat Carmen Holban – candidat PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor.

Candidaţii PSD au discutat cu gospodarii de la sate despre setul de măsuri menit să sprijine sectorul agricol, prin reduceri de taxe şi impozite, despre subvenţiile pentru culturi specifice, la care ţara noastră este deficitară în acest moment.

PSD doreşte ca fermierul român să beneficieze de aceleaşi şanse în activitate ca şi agricultorii din vestul Europei. Adică, să primească subvenţiile la timp, să aibă acces la sistemele de irigaţii şi să obţină fonduri europene printr-o procedură simplificată. De asemenea, agricultorii români trebuie să aibă posibilitatea să-şi vândă produsele mai întâi pe piaţa românească, cum se întâmplă în Occident.

Programul de guvernare al PSD prevede ca, din 2018, să fie eliminat impozitul pe terenurile agricole lucrate şi pe tractoare şi utilaje agricole. Totodată, până în 2020, se doreşte cadastrarea tuturor terenurilor agricole de către stat. Mai este prevăzut ca, de la 1 ianuarie 2017, să fie eliminată Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) la toate materiile prime şi serviciile din agricultură.

Social-democraţii mai doresc înfiinţarea unor centre de colectare şi a unor unităţi de procesare pentru legume-fructe, dar şi pentru procesarea lânii şi a pieilor de ovine şi caprine.

 

Răspuns la ELECTORAL: PSD va elimina impozitul pe tractoare, utilaje agricole şi pământurile lucrate

 1. moshu49

  la atîta dorință mai trebuie și putirință.
  istoria guvernărilor pesediste ne-a arătat că nu de putirință duce lipsă.
  recent, în 2012 la un delir similar al dorințelor și promisiunilor din campanie, transpus imediat în politici fără acoperire a apărut inevitabila fiscalitate reactivă și haotică a următorilor doi ani.
  acciza la carburanți calculată cu 4,78 (!!!) lei/€ și nici „stîlpul și uluca” n-au rămas netaxate, șamd!
  de aceea zic: schizofrenia nu salvează România! :(

   

Adaugă un Comentariu

*