Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ELECTORAL: Revitalizarea industriei de apărare, prioritate PSD pentru 2016-2020!

ELECTORAL: Revitalizarea industriei de apărare, prioritate PSD pentru 2016-2020! 

adrian-tutuianu-1

Programul PSD de guvernare pentru perioada 2016-2020 include măsuri concrete şi în ceea ce priveşte revitalizarea industriei naţionale de apărare şi a cercetării în domeniu. Potrivit preşedintelui PSD Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, candidat pentru Senat, dacă PSD va forma Guvernul după alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, se va acţiona în următoarele trei direcţii: Deschiderea Fabricii de Pulbere Făgăraş – proiect de 4 milioane de euro; Modernizarea Fabricii de Arme Cugir – 5 milioane de euro şi Retehnologizarea Platformei Dâmboviţa – 5 milioane de euro.

„România se află într-o situaţie absolut aberantă. Nu mai există nicio fabrică de pulbere, ca urmare nu poţi să produci decât cu pulbere adusă din afară”, a explicat Adrian Ţuţuianu – candidat PSD Dâmboviţa pentru Senat.

Cât priveşte Automecanica Moreni, spune Adrian Ţuţuianu, sunt mari şanse să intre în colaborare cu Grupul German Rheinmetall, în vederea producerii transportorului 8X8, care va permite dotarea Armatei Române.

„Adăugaţi recent aprobata lege a industriei de apărare din România, care acordă prioritate la orice achiziţii publice în sistemul militar producătorilor interni şi eu cred că avem şansa majoră ca, până în 2020, Moreni să redevină un centru industrial extrem de important nu doar pentru industria de apărare, ci şi pentru România, cu consecinţe pozitive şi pentru alete industrii din judeţ şi din ţară”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

 

Adaugă un Comentariu

*