Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EMOŢII: Mai ţii minte cum arătau colegii tăi? Revedere după 20 de ani la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte

EMOŢII: Mai ţii minte cum arătau colegii tăi? Revedere după 20 de ani la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte 

revedere 5

Câţi ani au trecut de când ai terminat liceul? 10, 20, 30…? Mai ţii minte cum arătau colegii tăi? Crezi că te-ai simţi tot ca un elev, dacă profesorul-diriginte ar striga din nou catalogul? Nostalgia a fost probabil suficient de intensă încât noi, absolvenţii clasei a XII-a A de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte – Promoţia 1995, să reuşim, iată, să ne întâlnim după 20 de ani, iar regăsirea ne-a bucurat extraordinar de mult.

În această zi specială, am redescoperit în arhiva amintirilor poveşti pe care le credeam uitate, poveşti care ne vor hrăni sufleteşte o vreme… Anne Marie şi Ovidiu şi-au pus în cap să ne strângă laolaltă în fiecare an, de aici înainte, şi, cum au reuşit să organizeze impecabil întâlnirea aceasta după 20 de ani, nu avem motive să ne îndoim că planul lor n-ar fi posibil.

Revederea cu foştii colegi şi cu dascălii care ne-au călăuzit paşii timp de patru ani ne-a întinerit pur şi simplu! Ne-am bucurat de această zi parcă mai tare ca atunci când am trecut cu brio examenul de bacalaureat şi pe cel de admitere la facultate. Iar doamna dirigintă, prof. Marcela Popescu, ne-a surprins cu un film de colecţie, pe care l-a păstrat cu grijă în toţi aceşti ani pentru noi, copiii dumneaei: „Liceul Economic Târgovişte, clasa a XII-a A – Ultima oră de dirigenţie, 14.06.1995”. Şi dacă atunci mulţi dintre noi am plâns, acum am râs copios. Şi dacă atunci profesorii ne îndemnau să îndrăznim, acum am putut spune că le-am urmat sfatul şi am reuşit. Şi dacă atunci aveam o dorinţă fermă de a răzbi în viaţă, acum am putut spune că suntem învingători… Pentru că, da, am ştiut să ne folosim de tot ceea ce ne-au învăţat părinţii şi dacălii noştri pentru a rezolva corect ecuaţia vieţii, indiferent câte necunoscute am întâmpinat.

Sfaturi de la profesori, după 20 de ani

Cu emoţii la fel de mari ca ale noastre, doamna dirigintă ne-a spus cât este de mândră de fiecare dintre noi, pentru că nu i-am înşelat aşteptările şi am dovedit că suntem cu adevărat oameni, ceea ce depăşeşte cu mult orice realizare profesională. Aşa ne-a sfătuit doamna dirigintă în timpul liceului, aşa ne sfătuieşte şi acum, iar pentru noi a fost cu siguranţă cel mai bun drum pe care-l puteam alege.

revedere 2

În acest moment deosebit din viaţa noastră, când ne-am revăzut pentru prima dată după terminarea liceului, ne-au fost alături şi alţi dascăli, în faţa cărora am trăit aceleaşi emoţii ca atunci când ne scoteau la tablă. Şi tot ca în vremea liceului, profesorii ne-au dat sfaturi desprinse din experienţa dumnealor de viaţă. Doamna Delia Ilie, profesoara de limba română, ne-a îndemnat să îndrăznim, să nu ne lăsăm prostiţi, să ne implicăm în viaţa comunităţii pentru a o face mai bună pentru copiii noştri, pentru generaţiile ce vin. Doamna Luminiţa Popescu, profesoara de finanţe şi contabilitate, ne-a felicitat pentru drumul parcurs în ultimii 20 de ani şi ne-a sfătuit să mergem mai departe fiindcă a fost bine ales, iar dacă vom rămâne la fel de serioşi ca şi până acum, indiferent ce obstacole vom întâmpina, le vom depăşi. Doamna Emanuela Avram, profesoara de informatică, ne-a încurajat să ne urmăm visele. În sfârşit, doamna Suzana Ilie, profesoara de merceologie, şi-a amintit cu plăcere că am fost cea mai bună clasă din generaţia noastră, iar noi, evident, am fost mândri că am pus o cărămidă la temelia renumelui Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, şcoala pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, a ales-o drept model pentru reformarea sistemului de învăţământ din ţara noastră.

Şi ne-au mai sfătuit, doamnele noastre profesoare, să avem încredere în noi, fiindcă acesta este primul pas pentru a câştiga orice bătălie. Încă o dată, vă mulţumim pentru că ne-aţi fost alături. Atunci, în vremea celor patru ani de liceu, şi acum, când ne-am revăzut după 20 de ani…

revedere 3

Am transformat anii în victorii…

După ce ne-am redescoperit aşa cum eram la sfârşitul liceului, ne-am arătat, rând pe rând, în faţa colegilor şi a profesorilor aşa cum suntem astăzi, cu împliniri, cu nelinişti, cu bucurii, cu amărăciune… Nu a vorbit nimeni despre averile materiale acumulate, ci despre cele sufleteşti, despre familie, despre alegerile profesionale diferite pe care le-am făcut unii dintre noi. Este de-a dreptul surprinzător cum o viaţă a putut fi prezentată într-un rezumat de numai două-trei minute!

Cu excepţia faptului că ne-am maturizat un pic feţele, suntem aceiaşi, dragi colegi! Demni. Corecţi. Organizaţi. Nu ne-am pierdut principiile pe care le-am căpătat în cei patru ani de liceu, nu ne-am pierdut nici măcar ticurile, ca să nu mai vorbim de faptul că ne-au încercat emoţii la fel de mari ca şi în ultima oră de dirigenţie. Dar, cel mai mult m-am bucurat să descopăr că sufletele ne-au rămas la fel de entuziaste ca la 18 ani…

Din păcate, nu am trăit cu toţii această imensă emoţie, fiindcă viaţa ne-a purtat în diferite colţuri ale lumii: SUA, Dubai, Anglia, Elveţia, Spania, Italia etc. Tocmai de aceea am decis să scriu despre revederea noastră de 20 de ani. Îmi doresc din tot sufletul ca şi voi, colegii aflaţi aşa de departe de ţară, să simţiţi măcar un pic din farmecul unei asemenea întâlniri. Ca jurnalist, mărturisesc sincer, m-am gândit că astfel voi impulsiona alte serii de absolvenţi să se regăsească după 10, 20, 30 şi, de ce nu, chiar mai mulţi ani. Sunt momente care cântăresc extraordinar de mult în viaţa unui om şi ar fi bine să nu le rataţi, chiar dacă aţi trăit cu impresia că nu aţi fost extrem de apropiaţi când eraţi colegi de liceu!

revedere 4revedere 1

3 Răspunsuri la EMOŢII: Mai ţii minte cum arătau colegii tăi? Revedere după 20 de ani la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte

 1. Alina Badea

  Draga Adriana, iti multumesc pentru impartasirea acestei experiente frumoase! Eu sunt din clasa „C” din aceeasi generatie cu voi si i-am recunoscut cu emotie pe multi dintre cei care apar in poze. Felicitari pentru organizare! Poate ne mobilizam si noi sa ne intalnim, in ciuda programelor incarcate :)

   
  • Incomod

   Vă urez succes. Este un moment cu adevărat frumos.

    
 2. Dragan Monica

  Eu fac parte din generatia cu 10 ani mai mare…Am terminat CN Ienachita Vacarescu in 1985 iar anul acesta am implinit 30 de ani….30 de ani de emotii, framantari,urcusuri si coborasuri….intalnirea de anul acesta a fost cea mai frumoasa…Va doresc si voua sa simtiti si peste 10 ani aceleasi emotii, aceiasi fiori

   

Adaugă un Comentariu

*