Știri, Muntenia-Sud, România|marți, august 11, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Enunţuri tremurânde!

Enunţuri tremurânde! 

ion obagilaÎn ce structură manipulativă imensă ne ducem existenţa! Ceauşescu era mic copil cu toată securitatea lui şi tot sistemul represiv din subordine. Bine, pe atunci nu existau mijloace media de mare viteză, supermultiplicatori ai informaţiei, televiziuni hd, internet şi, în nici un caz, legi cu un pronunţat caracter speculativ, cum sunt acum.

Mă uit şi mă minunez cum un caz bombă, un subiect care a cutremurat ideea de libertate, democraţie, siguranţă a fost trecut pe linie moartă. Mă refer la dezvăluirile năucitoare ale lui Sebastian Ghiţă, la completările pe caz făcute de fosta şefă DIICOT, Alina Bica. La ceea ce au mai adăugat Traian Băsescu şi Elena Udrea. La dezvăluirea făcută de magistraţii judecători cu privire la existenţa echipelor mixte procurori-ofiţeri SRI şi rolul pe care îl aveau în societate. Toată expunerea avea iz de dictatură, de nesiguranţă, neîncredere, teamă, frică. Dar, cum spuneam, subiectul s-a stins. A fost aruncată apă peste el, parcă de întreaga clasă politică.

S-a găsit şi un mijloc eficient de a dezamorsa această bombă periculoasă pentru sistemul care vrea să ne controleze totul – proiectul privind amnistia şi graţierea promovat de social-democraţi. Mană cerească! Un motiv aşa de tare, plasat la fix, trebuia exploatat rapid. Şi a fost! Mă întreb încă o dată de ce tinerii care au ieşit în stradă au avut mai multă apetenţă pentru cătuşe, închisori, pedepse, răzbunare, decât pentru interzicerea poliţiei politice, a dosarelor la comandă, a comploturilor, a interceptărilor non stop etc.

Nimeni nu a scandat contra unui sistem represiv posibil închegat sau în fază de renaştere. Nici măcar presa nu mai suflă o vorbă. S-a căzut la pace. Toată lumea tace. La noi, orice minune ţine trei zile. Nu putem duce până la capăt un deziderat. Pe primul loc sunt acum referendumurile cu tematică puerilă pentru un stat care se vrea democratic, european. Tonul l-a dat şeful statului.

Sunt în stare mai marii acestei ţări să cheltuiască zeci de milioane de euro pentru a-şi satisface un moft, un orgoliu. Sau poate că nu este prea scump pentru a ascunde altceva, mult mai periculos. Ne dau de lucru. Ne ţin sub control în cercul pe care l-au creat. La noi miroase mai mult a America Latină. Acolo, dezbinarea a fost totdeauna apreciată de instituţiile de forţă. De aici şi-au tras seva. Ura dezlănţuită din cauza contradicţiilor de idei politice, sociale, culturale a alimentat sistemul represiv. A scos în faţă turnătorii, denunţătorii, trădătorii pedeapsa cu orice preţ.

Ion Obăgilă

Răspuns la Enunţuri tremurânde!

  1. moshu49

    Drum bun, Obăgilă!

     

Adaugă un Comentariu

*