Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Este gata Căminul Cultural din Sârbi

Este gata Căminul Cultural din Sârbi 

Astăzi, pe 1 septembrie, s-au recepţionat lucrările la Căminul Cultural Matei Voievod, din Cartierul Sârbi, aşa cum a promis edilul Gabriel Boriga în urmă cu trei luni, când a demarat investiţia.

„Este una dintre cele mai importante lucrări pe care Primăria Târgovişte a realizat-o aici, în Cartierul Matei Voievod. Acest cămin cultural nu mai beneficiase de reparaţii capitale de 20 de ani. Acum avem o instituţie de cultură modernă, un loc unde orice cetăţean al municipiului, tânăr sau mai puţin tânăr, profesionist sau amator, poate să vină şi să-şi etaleze talentele, calităţile, aptitudinile”, spune priamrul gabriel Boriga.

Investiţia a venit la momentul oportun, astfel încât, din acest moment, viaţa culturală a Cartierului Matei Voievod se va schimba în bine.

„Este încă un proiect care s-a încheiat datorită unui efort conjugat al Primăriei, Consiliului Judeţean şi al deputatului Gheorghe Albu, care a făcut demersuri pentru accesarea fondurilor la Ministerul Dezvoltării. Este un prim pas pentru a readuce viaţa culturală în acest cartier la standarde cum poate nu a fost niciodată”, completează Gabriel Boriga.

Căminul Cultural Matei Voievod va adăposti în scurt timp un muzeu al bulgarilor. Obiectele au fost deja adunate de Asociaţia Zaedno, care va solicita sprijinul Complexului Muzeal Naţional Curtea Domnească în vederea amenajării expoziţiei.

Adaugă un Comentariu

*