Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » EURODEPUTATA OANA ANTONESCU CERE SĂ FIE IDENTIFICAȚI ȘI PEDEPSIȚI VINOVAȚII ÎN SCANDALUL CĂRNII DE CAL

EURODEPUTATA OANA ANTONESCU CERE SĂ FIE IDENTIFICAȚI ȘI PEDEPSIȚI VINOVAȚII ÎN SCANDALUL CĂRNII DE CAL 

oana antonescu

Eurodeputata PDL Oana Antonescu a subliniat în cadrul Comisiei că atât autorităţile din România, cât şi operatorii comerciali români nu se fac vinovaţi de încălcarea niciunei reglementări europene sau naţionale. Mai mult, posibilitatea unei confuzii sau etichetări accidentale nu poate fi luată în calcul, în condiţiile în care companiile din România au exportat numai carcase, şi nu produsul final, după cel puţin patru controale sanitar-veterinare, a subliniat europarlamentarul democrat-liberal.

„Aș dori ca la sfârșitul acestei dezbateri să se afirme cu claritate faptul că toate acuzațiile apărute în media europeana la adresa unităților de abatorizare din Romania sunt nefondate și injuste. Autoritățile române au acționat foarte rapid înainte să fie sesizate oficial, și au efectuat verificările necesare.

Rezultatul a fost clar: etichetarea loturilor de carne de cal provenită de la unitățile din România a fost corectă și sistemul de trasabilitate a fost aplicat. Companiile din România au furnizat carnea de cal cu respectarea tuturor procedurilor legale. Nu au existat probleme de siguranța alimentară”, a arătat Oana Antonescu.

Eurodeputata liberal-democrată şi-a exprimat susţinerea pentru producătorii români acuzaţi pe nedrept şi a cerut identificarea şi pedepsirea cât mai rapidă a celor vinovaţi.

Adaugă un Comentariu

*