Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 21, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EUROSTAT: România are cel mai mic decalaj de salarizare între managerii femei şi bărbaţi!

EUROSTAT: România are cel mai mic decalaj de salarizare între managerii femei şi bărbaţi! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.tonica.ro)

Diferenţa de 5% între veniturile totale anuale obținute de femei și de bărbați, România are cel mai mic decalaj de remunerație între sexe din UE, în ceea ce privește pozițiile de conducere. Ţara noastră este urmată de Slovenia și Belgia. La cealaltă extremă se află Ungaria și Italia, ambele cu discrepanțe salariale de peste 33% în favoarea bărbaților – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Datele Eurostat arată că, la nível european, aproape 7,3 milioane de persoane dețin funcții de conducere în companii cu 10 sau mai mulți angajați. Dintre aceștia, 4,7 milioane sunt bărbați (65% din totalul managerilor), iar restul de 2,6 milioane de manageri sunt femei (35%).

În ceea ce priveşte numărul femeilor care ocupă funcţii de conducere, România înregistrează un procent de 41%, care o clasează pe primele locuri, la egalitate cu Lituania şi Ungaria. Topul este deschis de Letonia (53%), care este urmată de Estonia (42%), Irlanda (43%), Bulgaria și Polonia (44%). La polul opus se găsesc Germania, Italia și Cipru, unde doar 22% din pozițiile manageriale sunt ocupate de femei.

Adaugă un Comentariu

*