Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » EUROVISION: Românii din Diaspora se mobilizează ca la prezidenţiale pentru ca trupa Voltaj să câştige

EUROVISION: Românii din Diaspora se mobilizează ca la prezidenţiale pentru ca trupa Voltaj să câştige 

Foto: Realitatea TV

FADERE – Federația Asociațiilor de Români din Europa îi îndeamnă pe românii din Diaspora şi Republica Moldova să voteze, sâmbătă – 23 mai, în cadrul Eurovision, melodia „De la capăt” a trupei Voltaj. Numerele de telefon vor fi afișate pe ecran în seara concursului.

„Este pentru prima data când la concursul Eurovizion o formație românească abordează o temă atât de sensibilă și anume copiii lăsați acasă de părinți care lucrează în străinătate. În acest moment în România locuiesc în jur de 85.000 de copii care au cel puțin un părinte în străinătate.

Faptul că formația Voltaj este una dintre cele mai cunoscute formații din România, că de această dată va interpreta la concursul Eurovizion o melodie așa frumoasă, că în această melodie se tratează un subiect atât de sensibil care afectează o mare parte dintre românii din diaspora, și faptul că ne iubim țara, sunt motive suficiențe să demonstrăm solidaritate și să ne comportam la fel că la alegerile din noiembrie 2014”, spune Daniel Tecu – președintele FADERE.

Federația Asociațiilor de Români din Europa a prezentat opiniei publice un proiect de lege în care se încearcă stoparea acestui fenomen. Dacă legea va ajunge în Parlamentul României, părinții plecați la muncă în străinătate, vor fi oblicati să petreacă cu copiii lor lăsați în țara cel puțin trei luni pe an.

Adaugă un Comentariu

*