Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EUTANASIEREA, O ABORDARE DEOSEBIT DE PRIMITIVĂ! La Sibiu, problema câinilor fără stăpân este rezolvată altfel

EUTANASIEREA, O ABORDARE DEOSEBIT DE PRIMITIVĂ! La Sibiu, problema câinilor fără stăpân este rezolvată altfel 

miting caini 10

Primarul Klaus Iohannis consideră că eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân este o metodă „din alt secol“. Edilul recunoaşte că pe străzi încă mai sunt câini agresivi, însă are încredere în soluţia pe termen lung: sterilizarea patrupedelor. Primele rezultate ar trebui să se vadă peste 6 ani.

Programul de sterilizare a câinilor fără stăpân a început în Sibiu în 2009, iar de atunci au fost sterilizate 6.612 patrupede. Rezultatele concrete ale acestui program se vor vedea de abia prin 2019, când se estimează că populaţia de câini comunitari din Sibiu va scădea drastic.

Sibiul este unul dintre oraşele unde strategia de sterilizare, începută în urmă cu câţiva ani, pare să funcţioneze. „Nu mi se pare o idee bună eutanasierea. Despre câinii comunitari s-a vorbit mult, dar s-a făcut puţin în această republică. Noi, în Sibiu, am adoptat un model în care credem. L-am discutat cu ONG-urile, cu specialiştii, mai mulţi ani. Am început cu realizarea adăpostului pentru câinii comunitari, lucrare realizată în 2008, şi de atunci credem că modelul nostru este viabil.

Sigur, sunt câini care trebui eutanasiaţi fiindcă sunt bolnavi sau deosebit de agresivi, dar, pe de altă parte, această abordare primitivă, deosebit de primitivă, pe care am auzit-o în media – «haideţi să omorâm toţi câinii comunitari» – mi se pare din alt secol. Nu aşa se rezolvă problema“, susţine edilul-şef al Sibiului.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*