Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 23, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EVENIMENT: George Simion, liderul unioniştilor, lansare de carte la Târgovişte!

EVENIMENT: George Simion, liderul unioniştilor, lansare de carte la Târgovişte! 

carte george simion

George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, îşi lansează astăzi, 9 august 2017, la Târgovişte, volumul „Blocaţi în labirint”. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu, de la ora 13:00. Cartea este o radiografie a vieții Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi, pe parcursul a 26 de ani.

Născut la Focşani, pe 21 septembrie 1986, George Simion s-a îndrăgostit sincer şi iremediabil de Basarabia cu peste 10 ani în urmă, atunci când mai mulţi tineri au urcat pe clădirea Liceului Gheorgea Asachi din Chişnău pentru a protesta faţă de schimbarea denumirii acestei instituţii de învăţământ.

George Simion a  devenit cunoscut publicului larg în 2009, când a aprins lumânări în faţa casei lui Ion Iliescu, pentru victimele Revoluţiei şi Mineriadei din iunie 1990. În mai 2015, Simion a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova, printr-o decizie a Biroului Migraţie şi Azil, fiind expulzat din ţară. În septembrie 2015, Curtea de Apel din Chişinău a considerat că nu există motive pentru ca Simion să fie declarat persona non-grata.

Adaugă un Comentariu

*