Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » EVENIMENT: Ambasadorul SUA, prima vizită oficială în judeţul Dâmboviţa după 1990!

EVENIMENT: Ambasadorul SUA, prima vizită oficială în judeţul Dâmboviţa după 1990! 

vizita ambasador sua 4

Adrian Ţuţuianu pare să mişte bine în funcţia de ministru al Apărării Naţionale, iar aprecierile la adresa acestuia au început să curgă dinspre foarte mulţi oameni cu responabilităţi diplomatice şi militare, din ţară şi din străinătate. Până şi preşedintele României, Klaus Iohannis, care nu este un iubitor de PSD-işti, a declarat că apreciază modul de implicare al ministrului Ţuţuianu şi că are încredere în ceea ce face. Şeful statului a spus, de asemenea, că îşi pune speranţa în Adrian Ţuţuianiu în privinţa alocării a 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei.

Astăzi, dâmboviţeanul Adrian Ţuţuianu a mai marcat un punct puternic în palmaresul său politic naţional şi judeţean. Pentru prima dată, după 1990, un ambasador al Statelor Unite ale Americii efectuează o vizită oficială, de lucru, în judeţul Dâmboviţa. Excelenţa Sa Hans Klemm, reprezentantul SUA în România, a spus că a venit la Târgovişte pentru a onora invitaţia pe care i-a făcut-o ministrul Ţuţuianu. În Sala Unirii de la Consiliul Judeţean, ambasadorul SUA s-a întreţinut timp de o oră cu prefectul şi reprezentanţii autorităţilor judeţene, deputaţi şi senatori, primari şi viceprimari din Dâmboviţa.

„Avem trei obiective care ne ghidează cu ocazia vizitei pe care o efectuăm la Târgovişte. Acela de a întâlni conducerea judeţului, reprezentanţii societăţii. Al doilea este acela de a învăţa despre judeţul Dâmboviţa şi despre Târgovişte, despre istorie, tradiţie şi economie. Al treilea motiv, cel care a concretizat vizita, este că am dat curs invitaţiei pe care domnul ministru Ţuţuianu mi-a adresat-o în urmă cu o lună, de a vizita câteva facilităţi industriale de producţie ale unor companii româneşti care operează în domeniul industriei de apărare. Acest lucru este de mare interes pentru Statele Unite şi felicităm România pentru decizia de a creşte alocarea pentru domeniul apărării la 2% din PIB. Această creştere oferă potenţialul de a dezvolta parteneriate între companiile americane şi cele româneşti”, a spus Hans Klemm.

vizita ambasador sua 1Ambasadorul american, în cele două zile pe care le are rezervate pentru a vizita Dâmboviţa, vrea să vadă pe viu potenţialul de care dispune judeţul Dâmboviţa în plan economic, cultural şi turistic.

„Una dintre responsabilităţile mele va fi aceea de a creşte schimbul între SUA şi România privind bunurile şi serviciile, de a creşte investiţiile directe. Voi fi foarte atent în aceste zile să văd care este potenţialul real al judeţului pentru creşterea acestor schimburi”, a precizat diplomatul.

Adrian Ţuţuianu, ministru al Apărării Naţionale, a spus că doreşte să dezvolte relaţiile dintre judeţul Dâmboviţa şi unităţi administrativ-teritoriale din Statele Unite.

„Vrem să fim sprijiniţi pentru dezvoltarea relaţiilor economice directe, pentru realizarea de investiţii în judeţ. Din păcate, la momentul acesta, în afara unor contracte care privesc două societăţi din industria de apărare, nu există investiţii directe americane în judeţ sau relaţii de colaborare. Dorim, de asemenea, dezvoltarea relaţiilor culturale şi ştiinţifice”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

vizita ambasador sua 3După ce a ieşit din sediul Consiliului Judeţean, ambasadorul SUA în România a mers şi a dat mâna cu târgoviştenii care se instalaseră în Piaţa Tricolorului „înarmaţi” cu drapele americane, salutând astfel prezenţa Excelenţei sale la Târgovişte. Virgil Păun i-a înmânat ambasadorului un memoriu.

vizita ambasador sua 2

Adaugă un Comentariu

*