Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 25, 2018
Sunteți Aici Home » POLITIC » EVENIMENT: Portul popular romanesc, promovat la Scoala de Vara OFSD

EVENIMENT: Portul popular romanesc, promovat la Scoala de Vara OFSD 

scoala ofsd 2

În această perioadă, la pavilionul expoziţional din staţiunea Mamaia, se desfăşoară Şcoala Politică de Vară a Femeilor Social Democrate. Iniţiativa organizarii acestui eveniment la care participă câteva sute de femei, membre PSD venite din toate colţurile ţării, a aparţinut eurodeputatului Viorica Dăncilă, preşedinta OFSD.

Scopul acetei întâlniri de forţă, în afară de faptul că vor fi discutate şi dezbătute probleme strigente ale partidului si modalităţile de acţiune, este şi acela de a promova tradiţiile, obiceiurile, produsele şi portul românesc în cadrul programului „Unitate în diversitate”.

Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa şi Claudia Gilia – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean sunt prezente la această întâlnire deosebită alături de o delegaţie numeroasă a social-democratelor dâmboviţene.

„PSD, demonstrează că este un partid care pune preţ pe cuvântul femeilor social-democrate, pe implicarea acestora în actul decizional. Arătăm că nouă, femeilor social-democrate, ne pasă de ţară, de oamenii ei, de tot ce avem valoros, trainic, şi că dorim o viaţă mai bună pentru toţi românii. Arătăm că suntem o formaţiune puternică, unită, care îşi asumă până la capăt promisiunile electorale şi programul de guvernare”, a declarat Carmen Holban – presedinta OFSD Targoviste.scoala ofsd 3

A fost prezent la întâlnirea femeilor social-democarate şi presedintele PSD Liviu Dragnea. Pentru a fi in ton cu tematica de bază a întâlnirii, liderul partidului a venit îmbrăcat într-o cămaşă tradiţională romaneasca.

In cadrul intalnirii, Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaților, le-a a vorbit participantelor despre procesul legilslativ în actuala guvernare.

„Unitatea în diversitate” a reprezentat un alt punct al dezbaterilor, prezentat de Viorica Dăncilă – preşedintă OFSD.

Nu au lipsit de la Şcoala de Vară de la Mamaia Rovana Plumb – ministru al Fondurilor Europene, Ecaterina Andronescu – senator PSD si Marian Neacşu – secretar general PSD.

Astăzi, reprezentantele PSD au avut discuţii cu jurnalişti de seamă din România, în cadrul colocviului „Femei în politică vizavi femei în presă”. Noderatorul dezbaterii a fost Viorica Dăncilă. Au venit special pentru a purta discuţii libere cu reprezentantele PSD din România jurnaliştii Andreea Creţulescu, Victor Ciutacu, Mugur Ciuvică, Marius Pieleanu şi Alexandru Cumpănaşu.scoala ofsd 1

„Am vrut să aflăm cum este percepută organizaţia noastră de către presă, ce trebuie făcut pentru a ne îmbunătăţi relaţia cu media. Suntem deschise dialogului, dorim să primim şi unele recomandări, sfaturi, din partea jurnaliştilor. Vrem ca rolul nostru în politică, în societate, să fie unul continuu şi constructiv. Demonstrăm prin astfel de întâlniri că OFSD este o structură puternică în cadrul partidului, implicată în procesul legisalativ şi guvernamental”, a spus deputata Carmen Holban.

Mâine, în ultima zi a Şcolii Politice a Femeilor Social Democrate, vor fi trasate obiectivele şi acţiunile viitoare. Această temă va fi pusă în dezbateri de Maria Lazăr – secretarul general al OFSD.

Adaugă un Comentariu

*