Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EVOLUŢIE: Târgovişte, în topul celor mai eficiente administraţii locale din România!

EVOLUŢIE: Târgovişte, în topul celor mai eficiente administraţii locale din România! 

primaria targoviste 2

UrbanizeHub, agregator de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă, înfiinţat de către mai mulţi experţi din întreaga lume, a lansat, săptămâna aceasta, “Topul celor mai performante oraşe şi administraţii locale din România”, la care au lucrat mai mulţi experţi ai organizaţiei. Pe locul 10 în clasament, regăsim municipiul Târgovişte. Supremaţia o deţine municipiul Oradea.

Potrivit coodonatorului de proiect – Graţian mihăilescu, au fost evaluate performanţele edililor, ţinând cont de trei indicatori: valoarea absolută a cheltuielilor de capital şi valoarea absolută a absorbţiei de fonduri europene, pe perioada 2007- 2016; cheltuielile de capital pe cap de locuitor şi absorbţia de fonduri europene pe cap de locuitor, pe perioada 2007-2016 şi modul în care localitatea s-a transformat fizic în ultimii ani.

„Primele două criterii sunt obiective, iar cel de-al treilea e subiectiv și ține de evaluarea experților UrbanizeHub care au fost în majoritatea orașelor din România și au observat modul în care s-au transformat unele orașe. Sunt orașe mari care nu au prins topul și asta din cauza excedentului bugetar pe care îl au, ceea ce este de neacceptat pentru un oraș în expansiune”, explică Graţian Mihăilescu.

Iată topul celor mai performante oraşe din România, potrivit UrbanizeHub

Locul 10: Târgovişte

Cheltuielile de capital pentru 2007-2016 au fost de 94 milioane euro, iar absorbţia de fonduri europene în aceeaşi perioadă a fost de €59,5 milioane şi €748 pe cap de locuitor, ceea ce duce oraşul Târgovişte printre fruntaşele oraşelor din România.

Târgovişte nu are avantajul unui buget foarte generos, dar oraşul are o administraţie care în ultimii ani a desfăşurat proiecte pe bandă rulantă şi a înregistrat una din cele mai bune absorbţii de fonduri europene pe cap de locuitor.

Primăria a desfăşurat de asemenea o serie de programe integrate în cartierele comuniste şi şi-au pus mai toată trama stradală la punct.

Locul 9: Miercurea Ciuc
Locul 8: Cluj-Napoca şi Timişoara
Locul 7: Sibiu
Locul 6: Braşov
Locul 5: Sectorul 3 Bucureşti
Locul 4: Craiova
Locul 3: Iaşi
Locul 2: Alba Iulia
Locul 1: Oradea

Adaugă un Comentariu

*