Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXCES: Senatul a aprobat tacit trimiterea jurnaliştilor după gratii, dacă dezvăluie informaţii din dosarele penale!

EXCES: Senatul a aprobat tacit trimiterea jurnaliştilor după gratii, dacă dezvăluie informaţii din dosarele penale! 

Fotot: media.realitatea.net

Senatorii au adoptat tacit amendamentul care poate trimite presa după gratii. Este vorba despre modificarea care prevede ca oricare cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de închisoare. Măsura loveşte puternic în jurnalişti, în condiţiile în care informaţiile din dosarele penale de corupţie sunt publicate des de către mass-media, potrivit B1 Tv.

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Şerban Nicolae, care a precizat că modificarea are rolul de a clarifica prevederile Codului Penal.

Forma actuală din Noul Cod Penal, în vigoare, este următoarea:  Dezvăluirea, fără drept, de informaţii dintr-o cauză penală, de către un martor, expert sau interpret, atunci când această interdicţie este impusă de legea de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.”

Forma propusă de senatorul Şerban Nicolae este aceasta: ”Dezvăluirea de informaţii care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. Dacă fapta este săvârşită de un judecător sau de un reprezentant al organului de urmărire penală, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani”.

Propunerea va deveni lege numai dacă este aprobată şi de Camera Deputaţilor.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*