Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » Excursii şi olărit, la „Şcoala de Vară” Ciocăneşti

Excursii şi olărit, la „Şcoala de Vară” Ciocăneşti 

La Căminul Cultural Ciocăneşti, s-au organizat, timp de două săptămâni, cursuri pentru toate vârstele şi gusturile: pictură, teatru, despre dezvoltarea personală, despre lumea Disney. Participanţii au fost provocaţi chiar şi la un concurs de pescuit, având în vedere că satele componente ale comunei sunt înconjurate de lacuri.

Iniţiativa a aparţinut unor oameni inimoşi, care şi-au dorit să-i implice pe copii în diferite activităţi recreativ-educative: Şerban Moldoveanu – preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie Anterprenoriat şi Lidership; Radu Tudorache – preşedintele Fundaţiei „Aldea Tudorache”; Ion Nilă – directorul Şcolii Vizureşti, Marin Păun – primarul comunei.

Organizatorii le-au pregătit celor 149 de copii care s-au înscris la „Şcoala de vară” surprize peste surprize. Cel mai mult pare să-i fi atras excursia în satul de olari Piscu, situat pe drumul Bucureşti-Ploieşti.

“Cum a fost acolo vă las pe dumneavoastră să judecaţi. Eu vă relatez doar că a doua zi, cu două ore înainte de începerea cursurilor zilei, George – cel mai mic membru al excursiei aştepta cu bocelcuţa pregătită pe scările bibliotecii, să meargă din nou la Piscu, fiindcă nu-şi terminase lucrarea”, spune Şerban Moldoveanu.

Edilul comunei, Marin Păun, a fost permanent printre copii. Ba chiar a făcut pe şoferul pentru ei, întrucât angajatul primăriei a fost lovit de boală.

Sâmbătă, 16 iulie, vor pleca cu toţii într-o nouă excursie, pe Valea Prahovei, o călătorie care va desăvârşi acţiunile desfăşurate la Ciocăneşti timp de două săptămâni.

“La cererea părinţilor şi elevilor, «Şcoala de vară» se extinde anul acesta. Pentru cei mici, se vor organiza cursurile «Mâini de aur» şi «Lumea Disney», iar pentru elevii mai mari vom înfiinţa un Club de dezvoltare personală”, spune prof. Ion Nilă.

VEZI GALERIE FOTO

Adaugă un Comentariu

*