Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 12, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » EXEMPLU: 752 de voluntari, cu vârste între 16 şi 51 de ani, vor lucra cot la cot cu pompierii

EXEMPLU: 752 de voluntari, cu vârste între 16 şi 51 de ani, vor lucra cot la cot cu pompierii 

Afis Salvator din pasiune 1

752 de români se vor alătura, ca voluntari, începând cu data de 6 august 2016, echipajelor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, urmare proiectului „Salvator din pasiune”, iniţiat, în premieră, de către IGSU. Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni de ajutor umanitar şi de popularizare a mesajului preventiv.

Voluntarii au vârste cuprinse între 16 şi 51 de ani şi provin din toate categoriile socio-profesionale: elevi, cadre didactice, medici, ingineri, asistenți, economiști, manageri, programatori etc. În perioada următoare, vor desfășura cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către formatorii aflați în componența centrelor de profil existente la nivel zonal.

Potrivit IGSU, în județele Neamț, Maramureș și Prahova, numărul celor care și-au manifestat dorința de a însoți echipajele operative în teren a fost considerabil.

Adaugă un Comentariu

*