Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 17, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » EXEMPLU: CJ Călăraşi, măsuri concrete pentru aducerea medicilor la Spitalul Judeţean

EXEMPLU: CJ Călăraşi, măsuri concrete pentru aducerea medicilor la Spitalul Judeţean 

Sursa foto: editia.ro

Consiliul Judeţean Călăraşi a adoptat, în şedinţa ordinară a lunii iulie, o serie de măsuri menite să eficientizeze activitatea medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Propunerile au fost iniţiate de către conf. dr. Laurenţiu Beluşică – directorul medical al Spitalului şi au fost aprobate cu 28 de voturi „pentru” din 29 de consilieri judeţeni prezenţi.

Concret, pentru atragerea medicilor la spitalul din Călărași, Consiliul Județean va achiziționa un microbuz care să-i aducă de la București la Călărași, în condiții civilizate.

„Eu nu pot să-i aduc 120 km cu un microbuz obișnuit, cu toată lumea la un loc, să înceapă să lucreze 7-8 ore și să ajungă seara acasă obosiți. Trebuie să vină și să plece în condiții civilizate”, și-a argumentat directorul medical propunerea în fața consilierilor județeni.

Pentru medicii care doresc să vină din București să lucreze la spitalul din Călărași, dar nu doresc să facă naveta zilnic cu microbuzul, Spitalul Județean Călărași, cu sprijinul și implicarea directă a Consiliului Județean Călărași, va oferi medicilor locuințe de serviciu, mobilate şi amenajate. În acest sens, directorul medical a propus și a obținut acordul consilierilor județeni pentru achiziția unor apartamente.

Evident, în cadrul intervenției sale, conf. dr. Laurențiu Belușică a adus in atenția Consiliului Județean şi necesitatea dotării spitalului la standarde europene.

„Nu se poate face medicină fără investiții. Spitalul nu este o instituție în care rezultatele să se vadă imediat într-un bilanț financiar. Spitalul este un consumator de fonduri, dar rezultatele se văd la nivelul stării de sănătate a populatiei județului. Fără investiții în spital, lumea va fi total nemulțumită de serviciile medicale”.

Sursa foto: www.belusica.ro

Sursa foto: www.belusica.ro

Conf. dr. Laurențiu Belușică a militat, de asemenea, pentru creșterea numărului tichetelor de masă și a obținut 20, faţă de 13 câte se dau în prezent. Totodată, directorul medical își propune ca personalul medical să poată servi masa în spital la costuri modice.

„Doresc să asigur în acest spital trei mese principale. Necesită efort financiar, necesită o investiție această bucătărie, dar în final nu vor fi pierderi. Deci la asigurarea meselor în acest spital țin foarte mult și voi face tot posibilul pentru a introduce aceste mese în acest spital”.

În ceea ce priveşte pregătirea continuă, de acum înainte, întreg personalul medical va avea acces gratuit la literatura științifică de specialitate şi la cursurile de formare profesională continuă. Mai mult, fiecare medic din cadrul unei secții va putea participa gratuit, prin rotație sau în funcție de disponibilitate, la un congres în țară și la un congres în străinătate, in fiecare an. Medicii care vor solicita participarea la un congres în străinătate vor trebui să cunoască limba engleza la nivelul B2.

Ca și proiecte imediate, spitalul va organiza, în luna septembrie, mai multe conferințe dedicate medicilor dar și pacienților, având ca obiectiv formarea profesională continuă a medicilor prin analiza situației actuale a posibilităților de investigație și tratament urmată de previziunile de dezvoltare ale fiecărei secții in parte a Spitalului, educarea pacienților prin prezentarea unor informații medicale tematice, dar și identificarea unor soluții pentru problemele sistemice precum migrația medicilor și a asistenților medicali.

Adaugă un Comentariu

*