Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXEMPLU: Comunitatea din Glodeni, locul I la solidaritate în judeţul Dâmboviţa!

EXEMPLU: Comunitatea din Glodeni, locul I la solidaritate în judeţul Dâmboviţa! 

solidaritate glodeni 4

La sfârşitul săptămânii trecute, locuitorii comunei Glodeni, din judeţul Dâmboviţa, au dat dovadă de solidaritate maximă, au arătat că pot fi uniţi, darnici, iubitori, sensibili şi săritori, atunci când un semen de-al lor este înăbuşit de nevoi, lovit de soartă. S-a ajuns la această vibraţie pozitivă comună, unică până acum în judeţ, datorită preotului paroh Viorel Gheorghe, pe care mulţi îl consideră sufletul obştei, şi a preoţilor Răzvan Gagiu şi Dan Vancea. Cu toţii au luptat pentru ca cei patru copii ai familiei Costache să nu ducă lipsă de cele de trebuinţă.

solidaritate glodeni 2

CITEŞTE ŞI: Crucea Roşie Dâmboviţa, sprijin pentru o familie căreia i-a ars casa

Un locuitor din Glodeni şi-a pierdut agoniseala de-o viaţă în urma unui incendiu teribil. Oamenii din sat nu au căzut pe tânjeală. Mobilizaţi de preot, au purces rapid la sprijinirea familiei greu încercate. Fiecare a contribuit cu ceea ce a putut. S-au adunat bani, materiale de construcţii, mobilier, alimente. Acţiunea a culminat vineri, 20 ianuarie 2017, prin organizarea la Căminul Cultural din Glodeni a unui bal caritabil, la care au participat peste 400 de cetăţeni.

solidaritate glodeni 5Artişti consacraţi din Dâmboviţa au concertat gratis pentru sprijinirea familiei Costache. Deputatul Cornel Ştefan a fost şi el alături de cetăţenii din Glodeni. L-a felicitat pe preotul Viorel Gheorghe pentru demersul său, pe localnici pentru forţa de care au dat dovadă, pentru spiritul de solidaritate care ar trebui să existe peste tot.

solidaritate glodeni 1

CITEŞTE ŞI: Deputatul Corneliu Ştefan, alături de familia din Glodeni rămasă pe drumuri

„A fost emoţionant. Nu poţi să treci cu vederea astfel de exemple pozitive. La noi, la români, solidaritatea, spiritul de într-ajutorare fac parte din fiinţa noastră, sunt componente ale rădăcinii noastre. Aici, a fost preotul Viorel Gheorghe cel care a amplificat binele, i-a unit pe oameni şi s-a întâmplat această minune. M-am alăturat demersului umanitar din tot sufletul şi îi felicit pe toţi pentru ceea ce au făcut pentru familia Costache”, ne-a declarat deputatul PSD Corneliu Ştefan.

solidaritate glodeni 3Fiecare dintre cei prezenţi la balul caritabil a pus în urna aşezată la intrare în sală atât cât a putut. Banii vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor la casă şi pentru cumpărarea celor de trebuinţă în gospodărie.

Sursa foto: Facebook

Adaugă un Comentariu

*