Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » EXEMPLU: Fundaţia PACT susţine iniţiativele locale. De la Sud la Suflet!

EXEMPLU: Fundaţia PACT susţine iniţiativele locale. De la Sud la Suflet! 

fundatia-pact

20 de lideri locali din Găujani (Giurgiu), Valea Corbului (Argeș), Vizurești (Dâmbovița), Corbeni (Argeș), Lupșa de Jos (Mehedinți), Frâncești (Vâlcea) şi 100 de invitați din mediul urban, lideri din business și din sectorul administrației publice vor discuta, pe 13 octombrie, despre implicare și schimbări cu resurse limitate, în cadrul evenimentului „De la Sud la Suflet”, organizat de Fundaţia PACT, care sărbătoreşte astfel 10 ani de activitate.

„De la Sud la Suflet” spune povestea celor cu inițiativă din comunitățile mici, care produc schimbare la ei acasă, pune în valoare inițiativele locale și aduce împreună oameni și meșteșuguri, tradiții uitate și viziune pentru creștere. Evenimentul include și o licitație, iar cu banii strânși, echipa PACT va sprijini în 2017 alte 10 comunități mici din sud să schimbe România de jos în sus. Trupa VUNK va susține un concert pro-bono pentru a încuraja investiția în dezvoltarea comunităților mici din sudul României.

În ultimii 25 de ani, România a pierdut 2,3 milioane de locuitori. Numai anul trecut (2015), au plecat din ţară 184.000 de oameni. Exact populaţia unor oraşe precum Brăila, Arad sau Piteşti. Aproape cinci milioane de români trăiesc în sărăcie. Printre persoanele cele mai vulnerabile se numără 1,85 milioane de romi, 1,4 milioane de copii (cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani) și peste 725.000 de persoane vârstnice.

Adaugă un Comentariu

*