Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MĂSURĂ: Închisoare de la 1 la 5 zile pentru cei care nu înlătură zăpada din faţa proprietăţilor!

MĂSURĂ: Închisoare de la 1 la 5 zile pentru cei care nu înlătură zăpada din faţa proprietăţilor! 

zapada targoviste 3

În urmă cu 69 de ani, autorităţile din România nu stăteau la discuţie cu cetăţenii care nu înlăturau zăpada din faţa proprietăţilor! Spre exemplu, pe 22 decembrie 1945, prefectul Poliţiei Capitalei – colonelul Teodor Petruc a emis o ordonanţă prin care bucureştenii erau obligaţi ca, în termen de trei ore de la încetarea ninsorii, să cureţe complet toată zăpada căzută pe trotuarele şi rigolele din faţa locuinţei, întreprindrii sau proprietăţii lor.

Cei care nu se achitau de această îndatorire cetăţenească erau sancţionaţi cu amendă penală, închisoare de la 1 la 5 zile şi închiderea „luminei electrice până la conformare”.

Astăzi, deşi este în vigoare o lege care ne obligă pe toţi să înlăturăm zăpada din faţa proprietăţilor, nici cetăţenii şi nici autorităţile nu o respectă! Primii se vaită că nu pot merge pe trotuare din cauza zăpezii, dar rar pune cineva mâna pe lopată, iar responsabilii cu aplicarea legii parcă nici nu ştiu să scrie amenzi. Asta, deşi s-a dovedit că românul este eficient dacă… pui parul pe el! Prin urmare, ne-ar fi tuturor mai bine dacă s-ar pune în practică o ordonanţă ca cea din 1945 sau măcar dacă s-ar respecta legislaţia care este în vigoare în prezent.

Jurnalul de Dimineaţă, duminică - 23 decembrie 1945 (Foto: Facebook)

Jurnalul de Dimineaţă, duminică – 23 decembrie 1945 (Foto: Bucureştii Vechi)

Adaugă un Comentariu

*