Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXEMPLU: Locuitorii din oraşul Răcari se mobilizează pentru ajutorarea copiilor amărâţi

EXEMPLU: Locuitorii din oraşul Răcari se mobilizează pentru ajutorarea copiilor amărâţi 

campanie umanitara racari

Model de bună practică la Răcari, judeţul Dâmboviţa! La iniţiativa primarului Marius Caraveţeanu a fost lansată o campanie pentru identificarea şi ajutorarea copiilor săraci din oraş. Proiectul se va finaliza de Zilele Oraşului Răcari, adică pe 15 august.

Paşii care vor fi urmaţi până atunci, sunt foarte simpli: identificarea persoanelor eligibile; selecţia acestora şi ordinea de priorităţi; atragerea agenţilor comerciali şi a producătorilor din localitatate, dar şi din alte părţi; atribuirea fondurilor acumulate.

Cum spuneam, campania a demarat deja. În Ziarul Primăriei Răcari va fi publicat un mesaj prin care persoanele aflate în nevoie sunt invitate să-şi spună neajunsurile, în scris, pe o adresă poştală, cu condiţia publicării poveştii acestora şi pe pagina de facebook special creată în acest sens, pentru a fi susţinuţi pubic şi a obţine finanţare.

„Mizez foarte mult pe o transparenţă totală pentru a nu lăsa loc de interpretări şi, de aceea, oamenii trebuie să-şi spună oful şi tot oamenii trebuie să aleagă pe cel care a oftat mai tare”, explică Marius Caraveţeanu.

Vor fi eligibili să primească sprijin copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, care îşi doresc o viaţă mai bună prin învăţătură şi nu o au din cauza neajunsurilor materiale. Ajutorul ce le va fi acordat va consta în: manuale; set complet de rechizite pentru anul şcolar 2015 – 2016; calculatoare; ebook reader; laptop, plata taxelor şcolare şi de internat.

Pentru o selecţie echitabilă, apropiat de zilele oraşului, cauzele se vor pune în ordinea votului şi a sumelor strânse. Votul de pe internet va avea o pondere de 70%, pentru a nu fi dezavantajate persoanele care nu au conexiune la internet, iar decizia comisiei sociale ce va fi organizată din trei membrii va cântări 30% în clasamentul final.

Odată stabilite persoanele nevoiaşe ce vor primi ajutor şi ordinea în clasamentul priorităţilor, se va da sfoară în lung şi în lat, pentru ca evenimentul să aibă impact maxim. Agenţii comerciali, buticarii de prin bâlciuri şi producătorii agricoli vor fi informaţi că, în contul unei anumite sume, vor primi gratuit stand pentru expunerea mărfurilor în cadrul Zilelor Oraşului Răcari, urmând să achite doar contravaloarea curentului electric pe care-l vor consuma.

De asemenea, vor fi provocaţi să facă donaţii în produse, urmând ca acestea să fie vândute pentru cauza copiilor amărâţi. Sub fiecare produs va exista o etichetă cu date despre producător, ceea ce înseamnă publicitate eficientă. Cumpărători se vor găsi cu siguranţă, întrucât toate produsele ce vor fi primite drept donaţie se vor vinde la preţuri mai mici decât cele de piaţă. Cu alte cuvinte, câştigă şi producătorul, şi cumpărătorl, dar mai ales se vor strânge bani pentru copiii neajutoraţi care îşi doresc să înveţe.

Adaugă un Comentariu

*