Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 9, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » EXEMPLU: Meşteşuguri populare buzoiene promovate printr-o expoziţie-atelier la INDAGRA 2014

EXEMPLU: Meşteşuguri populare buzoiene promovate printr-o expoziţie-atelier la INDAGRA 2014 

mestesuguri buzau 1

Zilele acestea la Târgul agriculturii INDAGRA 2014, vizitatorii au ocazia vadă o inedită expoziţie-atelier a tradiţiilor şi meşteşugurilor din zona Buzăului, mai precis din comuna de munte, Bisoca.

Ideea de a participa la acest eveniment internaţional şi de a arăta lumii că ei există a aparţinut surorilor Aurelia şi Cristina Căşaru, două tinere care au pus bazele unei societăţi comerciale, nu cu scopul de a se îmbogăţi, ci de a promova valorile şi tradiţiile locale, de a regenera meşteşugurile care, din lipsă de implicare, erau în pericol să se piardă.

„Am dorit să dezvoltăm zona noastră, trăim într-un sat de munte, să facem ceva pentru meşterii populari din comună, să pregătim tineri care să ducă mai departe această ştafetă.

SRL-ul pe care l-am înfiinţat în luna iunie a acestui an are mai mult o tentă socială. Noi vrem să donăm 25% din beneficii pentru educaţie, copiii din satul nostru trebuiesc sprijiniţi să meargă mai departe la liceu, la facultate, plus că ajutăm meşterii în promovarea produselor tradiţionale”, ne-a declarat Aurelia Căşaru.

mestesuguri buzau 3Cele două surori, în colaborare cu şcoala din comună, au reuşit să deschidă un atelier unde tineri dornici de muncă, iubitori de artă populară, lucrează la confecţionatul unor obiecte de vestimentaţie populară: ii, ţesături în păr de capră, bete.

„Cei mici deprind în atelierul nostru abc-ul acestei îndeletniciri. Îi învăţăm să ţeasă la gherhef, croşetăm”, ne-a spus Aurelia Căşaru.

În atelierul de la INDAGRA al surorilor Căşaru sunt aşteptaţi în aceste zile zeci de copii din Capitală, pentru a vedea, pe viu, cum se lucrează la un gerghef, cum se croşetează şi care este rezultatul muncii depuse cu pasiune.

mestesuguri buzau 2

Adaugă un Comentariu

*