Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXEMPLU: Oamenii cresc satul! Comunitatea din Vizureşti se schimbă prin iniţiativă şi lucruri simple!

EXEMPLU: Oamenii cresc satul! Comunitatea din Vizureşti se schimbă prin iniţiativă şi lucruri simple! 

Vizuresti

Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Ciocănești (Vizurești), din judeţul Dâmbovița, a fost premiată în cadrul primei ediţii a „Galei iniţiativelor locale – Oamenii cresc satul”, la categoria dedicată organizaţiilor comunitare, impresionând juriul prin modul în care se implică în comunitate și încearcă să schimbe în bine viața celorlalți, prin lucruri simple și proiecte complexe deopotrivă.

„Dacă nu demult tinerilor le era rușine să spună că sunt din Vizurești, acum sunt mândri de asta”, a spus Magdalena Diaconu, în momentul în care, cu emoții mari, a primit premiul în numele Asociației.

CITEŞTE ŞI: „Oamenii cresc satul! RuralNet premiază iniţiativa locală”

Inițiativa nominalizată s-a referit la cel mai nou proiect al Asociației – îmbunătățirea condițiilor de locuire ale familiilor nevoiașe din Vizurești și a spațiilor de folosință comună, un exemplu de schimbare de jos în sus și de colaborare în comunitate.

Ceilalţi câştigători, pe secţiuni, sunt:

• Susținem oamenii să-și crească satul – Asociația Romano ButiQ, pentru că propun o schimbare de atitudine și dezvoltare de abilități durabile în comunitățile roma, adaptate la contextul social actual
• Și statul crește satul – Primăria Băbana, județul Argeș, pentru parteneriatul activ public-privat și pentru implicarea comunității în deciziile administrației publice
• Cu inspirație creștem satul – Ana-Maria Nițu-Marcu, corespondent Radio România Actualități Vâlcea, pentru reflectarea realităților de la sat, cu pasiune și obiectivitate
• Premii speciale pentru implicarea în comunitate și creșterea satului românesc – Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării, județul Mehedinți / Asociația Apicolă Negrești, județul Vaslui / Asociația Datini-Educație-Cultură Găujani, județul Giurgiu

A fost o seară dedicată poveștilor de succes de la sat și oamenilor care schimbă România în bine, ”la firul ierbii”. De la construirea unui dispensar modern, la reabilitarea caselor pentru familii defavorizate din comunitate și până la ateliere de lucru pentru cunoașterea drepturilor și nevoia de apartenență la un grup, fiecare inițiativă a subliniat faptul că oamenii cresc satul.

Gala a fost organizată în cadrul proiectului „RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară”, implementat de Fundația PACT în parteneriat cu Fundația CIVITAS Cluj-Napoca și Centrul de Asistență Rurală Timișoara, și finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România.

Adaugă un Comentariu

*