Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » EXEMPLU: Să învăţăm garanţia pentru tineret din experienţa finlandeză!

EXEMPLU: Să învăţăm garanţia pentru tineret din experienţa finlandeză! 

bursa munca 3

În 18-19 septembrie, statele membre se întâlnesc la Helsinki ca să evalueze punerea în aplicare a garanției pentru tineret în Finlanda, o țară-pionier în dezvoltarea acestui sistem. Reuniunea este parte a programului de învățare reciprocă al Comisiei Europene și va oferi unui număr de 13 state membre ale UE oportunitatea de a învăța din experiența finlandeză pentru punerea în practică a garanției pentru tineret.

În cadrul garanției pentru tineret, statele membre ar trebui să garanteze că, în termen de patru luni de la terminarea școlii sau pierderea unui loc de muncă, tinerii sub 25 de ani pot fie să găsească un loc de muncă de bună calitate adecvat studiilor, competențelor și experienței lor, fie să dobândească studiile, competențele și experiența necesară pentru a găsi un loc de muncă în viitor printr-o ucenicie, un stagiu sau continuarea studiilor.

În Finlanda, garanția pentru tineret se aplică tuturor tinerilor cu vârsta sub 25 de ani, precum și celor cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani care au terminat studiile în ultimele luni. Garanția pentru tineret reînnoită a început la 1 ianuarie 2013.

Adaugă un Comentariu

*