Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXEMPLU: Tinerii din Titu au deszăpezit curţile oamenilor vârstnici

EXEMPLU: Tinerii din Titu au deszăpezit curţile oamenilor vârstnici 

Sursa foto: Facebook

Tinerii din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa, s-au mobilizat exemplar în această perioadă şi au organizat acţiuni de deszăpezire în sprijinul persoanelor vârstnice. Li s-au alăturat viceprimarul Teodor Rădoi şi câţiva consilieri locali. Bătrânii le-au mulţumit cum au ştiut ei mai bine, mărturisindu-le că de acum încolo nu se vor mai speria de zăpadă, dimpotrivă abia vor aştepta să ningă, fiindcă aşa vor avea şi ei ocazia să mai socializeze! Acţiunea acestor tineri ar trebui multiplicată în cât mai multe localităţi. Suntem curioşi să vedem câţi le vor urma exemplul!

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Dând la lopată din curte în curte, voluntarii au descoperit într-o căsuţă dărăpănată un bărbat care încerca să supravieţuiască la multe grade sub minus fără căldură, fără curent electric, fără utilităţi. Se pare că rudele l-au părăsit cu totul pe acest om care, s-a descoperit în acest week-end, şi-a pierdut în trecut degetele de la picioare din cauza gerului, iar acum se deplasa cu mare greutate. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la căminul de bătrâni, unde a primit cazare şi îngrijire.

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

„Bucuria şi lacrimile de pe faţa acestui om nu vor fi uitate curând de cei care astăzi au lăsat odihna de duminică şi s-au dedicat salvarii unei vieţi. Toată stima pentru voi toţi. Ştiu că nu aşteptaţi recunoştinţă sau să vă laude cineva, dar nu trebuie să ascundem faptul că sunt foarte mulţi oameni cărora le pasă şi care trec neobservaţi, zi de zi, pe lângă noi!”, este mesajul viceprimarului Teodor Rădoi pentru toţi cei care au iniţiat şi s-au implicat în aceste acţiuni de voluntariat în sprijinul persoanelor care, din cauza vârstei, nu se mai pot descurca singure.

Adaugă un Comentariu

*