Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXERCIŢIU: Accident rutier în Bucegi, urmat de declanşarea planului roşu de intervenţie! FOTO

EXERCIŢIU: Accident rutier în Bucegi, urmat de declanşarea planului roşu de intervenţie! FOTO 

exercitiu ISU 6

Două exerciţii organizate după scenarii aproape ca în realitate s-au consumat joi, 19 octombrie 2017, în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, pe teritoriul comunei Moroieni. Participanţi la această desfăşurare de forţe: ISU Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, SRI, Direcţia de Sănătate Publică, Salvamont Dâmboviţa, Departamemntul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Târgovişte, Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, Filiala de Cruce Roşie, ISU Prahova, Serviciul de Ambulanţă Prahova şi Comitetele pentru Sittuaţii de Urgenţă din Moroieni şi Pietroşiţa.

exercitiu ISU 7

Iată cum s-au derulat cele două filme ale intervenţiilor efectuate de echipajele din două judeţe sosite de urgenţă la faţa locului.

Ora 11:00 – Prin 112, numărul Sistemulului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, a fost anunţată producerea unui accident rutier pe DJ 714, Glod-Sanatoriul Moroienui-Peştera. Un microbuz cu pasageri şi un autoturism au fost implicate într-o tamponare frontală, ambele autovehicule fiind aruncate de pe şosea. Microbuzul s-a răsturnat pe-o parte, iar autoturismul, după impact, s-a prăbuşit într-o râpă.

exercitiu ISU 5

12 oameni din microbuz au fost răniţi, mai mulţi fiind încarceraţi, iar cei doi ocupanţi ai automobilului prăvălit în râpă sunt prinşi între fiarele contorsionate ale maşinii. S-a declanşat Planul Roşu de intervenţie al judeţului Dâmboviţa. Acţiunile s-au desfăşurat conform cerinţelor prevăzute în plan sub coordonarea Instituţiei Prefectului.

exercitiu ISU 4

Ora 12:30 – Un turist plecat de la Cabana Bolboci spre Şaua Strunga solicită ajutor de urgenţă deoarece el şi însoţitorul său au suferit leziuni grave, urmare alunecării pe o pantă abruptă de circa 30 de metri. Cei doi turişti, prezentând multiple fracturi, au rămas prinşi în prăpastie. În acest caz a fost pusă în aplicare procedura de salvare montană, la acţiunea de salvare participând mai multe structuri.

exercitiu ISU 3

Cele două exerciţii au curs şnur! Obiectivele acestor simulări au avut ca scop verificarea viabilităţii Planului de Roşu de intervenţie, a Procedurii de salvare montană, verificarea funcţionării fluxului informaţional-decizional, antrenamentul forţelor de intervenţie pentru realizarea reacţiei aşteptate la evenimente majore, dezvoltarea deprinderilor de conducere şi coordonare a intervenţiei şi realizarea unei bune cooperări a forţelor participante.

exercitiu ISU 2 exercitiu ISU 1

Adaugă un Comentariu

*