Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXERCIŢIU: Ofiţeri de Jandarmerie şi Poliţie din 17 state se antrenează în România

EXERCIŢIU: Ofiţeri de Jandarmerie şi Poliţie din 17 state se antrenează în România 

Sursa foto: Jandarmeria Română

În această perioadă, Jandarmeria Română organizează cea de-a şasea ediţie a exerciţiului internaţional de stat major cu forţe în teren RoGendIntEx, care reuneşte ofiţeri din cadrul forţelor de jandarmerie şi Poliţie din 17 state. În premieră, la ediția din acest an sunt prezenți reprezentanți ai forțelor din Brazilia, Kuweit, Djibouti, Senegal. Ceremonia de deschidere a avut loc, luni – 5 septembrie, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița.

RoGendIntEx 2016 este cel mai amplu exercițiu internațional organizat de Jandarmeria Română, care implică folosirea de forte în teren și se desfășoară pe teritoriul a patru județe (Dâmbovița, Covasna, Brașov și Harghita) și municipiul București, cu comandamentul la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. Din partea Jandarmeriei Române participă 320 de ofițeri și subofițeri, care ocupă diferite poziții de comandă și execuție în organigrama exercițiului, cu mențiunea că forțele din teren sunt alcătuite în majoritate din jandarmi români.

Comandantul exercițiului din acest an, locotenet colonel Gabriel OANȚĂ, a fost desemnat din cadrul EUROGENDFOR (Forța de Jandarmerie Europeană). Este ofițer în cadrul Jandarmeriei Române, dar în prezent își desfășoară activitatea în cadrul prestigioasei organizații.

RoGendIntEx 2016 are ca scop antrenarea forțelor de jandarmerie și poliție provenind din state diferite, pentru a le crește capabilitatea în domeniul gestionării unor situații de criză, în perspectiva desfășurării de misiuni internaționale. De asemenea, prin intermediul acestor exerciții de antrenament, care se desfășoară în baza unori scenarii adaptate după fapte reale, se pune un accent deosebit pe asigurarea coeziunii participanților de naționalități diferite, pentru realizarea interoperabilității acestora, precum și pentru stabilirea unor proceduri comune de lucru, cu respectarea mandatorie a prevederilor legislației internaționale, în special în ceea ce privește drepturile omului.

Adaugă un Comentariu

*