Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXERCIŢIU de salvare persoane în Munţii Bucegi, la -24 de grade Celsius

EXERCIŢIU de salvare persoane în Munţii Bucegi, la -24 de grade Celsius 

salvare persoane munte 1

Echipa Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa a simulat, sâmbătă noaptea, la -24 grade Celsius, o acţiune de salvare în zona Cheile Coteanu. Exerciţiul a urmat protocolul standard în astfel de situaţii: anunţul prin staţia radio a unui posibil accident, pregătirea echipamentului tehnic şi medical, deplasarea la locul accidentului, localizarea şi securizarea zonei.

S-a trecut apoi la evaluarea victimei, acordarea primului ajutor, fixarea în targa de salvare şi transportul accidentatului în condiţii de siguranţă (etapă de tracţionare, dar şi lansarea tărgii pe o zona abruptă) până la locul de preluare a accidentatului de către serviciul de ambulanţă.

salvare persoane munte 2
Simularea a fost coordonată de către şeful Serviciului, Doru Deaconescu, şi a implicat două echipe, una medicală care a efectuat evaluarea victimei şi a acordat primul ajutor şi alta tehnică, pentru transportul accidentatului în condiţii de siguranţă. Astfel de exerciţii se efectuează periodic de către toţi membrii echipei, pentru a eficientiza cât mai mult serviciul de salvare montană.

În luna februarie, se va realiza o simulare de salvare din mediul subteran, locaţia fiind Peştera Ialomiţei.

Tot în acest week-end, echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa s-a întrunit pentru a stabili graficele de patrulare preventivă pentru luna februarie, a întocmi raportul de activitate pe 2015 şi a trasa priorităţile pentru 2016.

salvare persoane munte 3

Adaugă un Comentariu

*