Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXERCIŢIU speologic alpin în Peştera Ialomiţei din Bucegi

EXERCIŢIU speologic alpin în Peştera Ialomiţei din Bucegi 

salvaspeo pestera ialomitei 1

Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița a organizat, în acest week-end, o simulare speologică alpină, în scopul testării echipamentelor din dotare şi pentru eficientizarea serviciului de salvare montană şi salvaspeo.

De asemenea, au fost amenajate în Peştera Ialomiţei atelierele de lucru ce urmează a fi utilizate în scop de antrenament. În prezent, șase membri ai echipei de salvare montană fac parte din lotul care urmează a fi școlit în această vară și ca salvatori de peșteră, lucru ce se va întampla abia după ce aceștia parcurg modulele de specializare TSA 1 și TSA 2.

salvaspeo pestera ialomitei 2Tot în acest week-end, echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa a stabilit în şedinţa tehnică graficele de s-a întrunit pentru a stabili în ședință tehnică, graficele de patrulare preventivă pentru luna aprilie, precum și alte priorități. Obiectivul principal vizează specializarea unei părți a echipei în tehnicile se salvare subterană de pe întreaga suprafață montană a județului Dâmbovița, nu strict pe Peștera Ialomiței.

În Dâmboviţa există aproximativ 200 de peșteri, multe dintre ele mici ca mărime, însă dificil de abordat în caz de accident.

Adaugă un Comentariu

*