Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXERCIŢIU: Tragedie aviatică, simulată pe Aerodromul Strejnic din judeţul Prahova

EXERCIŢIU: Tragedie aviatică, simulată pe Aerodromul Strejnic din judeţul Prahova 

SURSA FOTO: vasile-antipa.blogspot.com

Militarii ISU Prahova vor fi mobilizaţi, miercuri – 3 iunie, într-un exerciţiu tactic de cooperare pe Aerodromul Strejnic. Potrivit scenariului, la ora 09:50, Centrul de Coordonare ROMATSA va anunţa la Dispeceratul ISU producerea unui incident de aviaţie civilă, respectiv o defecţiune apărută la motoarele unei aeronave cu opt pasageri la bord şi doi piloţi, urmare căreia s-a solicitat o aterizare forţată pe Aerodromul Stejnic.

Cinci minute mai târziu, pompierii vor fi anunţaţi că aeronava s-a prăbuşit, iar cele 10 persoane sunt grav rănite şi încarcerate. De asemenea, există posibilitatea ca una din roţile trenului de aterizare să fie blocată. Cantitatea de combustibil estimată să se găsească în rezervoarele aeronavei este de aproximativ 400 litri.

Exerciţiul de cooperare cu forţe şi mijloace în teren se organizează pentru testarea Planului Operațional în caz de accident de aviație civilă și a Planului Roșu Județean, care se pune în aplicare în situația în care sunt mai mult de 5 victime rănite grav.

Adaugă un Comentariu

*