Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXPEDIŢIE: Ascensiune spre Ben Nevis, cel mai înalt vârf din Regatul Unit

EXPEDIŢIE: Ascensiune spre Ben Nevis, cel mai înalt vârf din Regatul Unit 

Sursa foto: www.dunlachlan.co.uk

Joi – 4 mai 2017, Ileana Bocanciu, Nicu Posta şi Ionel Glodeanu, montaniarzi dâmboviţeni cu experienţă, vor pleca, împreună cu George Stan, vechi și valoros ghid al B.T.T. București, spre Glasgow, unde se vor întâlni cu „diasporeanul” Alex Coroliu, cel care va traversa Marea Irlandei cu ferry-boat-ul pentru a veni în ajutorul logistic al echipei care şi-a propus să cucerească cel mai înalt vârf din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord – Ben Nevis (1344 m), aflat în munții Grampian din Scoția.

Dâmboviţenii au mai încercat această ascensiune în decembrie 2016, însă s-au oprit, din cauza vremii nefavorabile, când erau la o oră sub vârf. Acum, prognoza meteo este mult mai bună, prin urmare, sunt optimişti că vor reuşi să ducă simbolurile României şi ale Uniunii Europene pe acest munte reprezentativ al meleagurilor scoţiene.

În funcție de reușita acțiunii montane, mai sunt programate, în primele trei zile, și alte vizite în zona Fort William:
 De ce nu? – Distileria Ben Nevis
 Loch Ness, lacul „monstrului” Nessie
 deplasare cu auto sau cu trenul „The Jacobite” spre portul Mallaig, un port tradițional al mărilor nordice
 transfer cu vaporașul spre o insulă pe care se află Peștera lui Fingal, un frumos sit natural cu roci vulcanice.

Banner ScotiaUltimele două zile vor fi dedicate deplasării spre capitala Edinburgh (cu vizitarea, pe traseu, a Castelului Stirling) și spre vechiul și frumosul oraș Glasgow.

Celelalte vârfuri din Regat sunt următoarele:
• Anglia – Scafell Pike – 978 m
• Țara Galilor – Snowdown – 1085 m
• Irlanda de Nord – Slieve Donard – 852 m.

La 1 ianuarie 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul A.T. Chindia au inițiat TOP 27-Topul cuceririi celei mai înalte cote/a celui mai înalt vârf din fiecare țară a UE. La 1 iulie 2013, odată cu intrarea în UE și a Croației, TOP 27 a devenit, pentru nucleul de montaniarzi, TOP 28.

Adaugă un Comentariu

*