Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXPERIENŢĂ: 300 de oraşe şi 29 de ţări participă la „Noaptea cercetătorilor europeni”

EXPERIENŢĂ: 300 de oraşe şi 29 de ţări participă la „Noaptea cercetătorilor europeni” 

Foto: www.unitischimbam.ro

Dacă v-ați întrebat vreodată cum este să fii astronaut sau expert legist care ajută la rezolvarea unei crime misterioase, nu ratați Noaptea cercetătorilor europeni, un eveniment desfășurat în fiecare an care va avea loc mâine, 26 septembrie. Specialiști în domeniul cercetării vor împărtăși publicului din 300 de orașe și 29 de țări pasiunea lor pentru știință.

Vizitatorii pot experimenta o mulțime de activități, de la un zbor simulat al unei rachete la Roma până la a învăța cum să construiască un skateboard pe computer (la Poznan) sau la a ajuta la soluționarea unei crime (la București). În program figurează și vizite în culisele laboratoarelor, care sunt de obicei închise pentru public, experimente practice, conexiuni internaționale între diferite manifestări europene, adunări de oameni, chestionare și concursuri. Scopul Nopții cercetătorilor europeni este de a promova știința și de a-i încuraja pe tineri să urmeze o carieră în domeniul cercetării.

„Europa trebuie să formeze un milion de cercetători în plus până în 2020 dacă vrea să își mențină reputația de excelență și să-și atingă ținta de a investi 3 % din PIB-ul UE în cercetare și dezvoltare. Noaptea cercetătorilor europeni este un eveniment unic pentru promovarea carierelor în domeniul cercetării. Este un exercițiu din care toată lumea are de câștigat și în cadrul căruia publicul află ce fac în mod concret cercetătorii și de ce activitatea lor este importantă pentru viața noastră cotidiană”, a declarat Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret.

Adaugă un Comentariu

*