Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXPERIENŢĂ: În familia Europe Direct Târgovişte, munca şi pasiunea se îmbină perfect!

EXPERIENŢĂ: În familia Europe Direct Târgovişte, munca şi pasiunea se îmbină perfect! 

FOTO ARHIVĂ

Centrul Europe Direct Târgovişte a organizat, la finalul lunii ianuarie 2016, o sesiune de selecţie în vederea înnoirii echipei de voluntari. Managerul Europe Direct Târgovişte – Vlăduţ Andreescu i-a încurajat să participe pe toţi cei care ştiu că sunt persoane serioase, comunicative, creative, punctuale, deschise spre nou şi spre lucrul în echipă, urmând ca celelalte abilităţi ale unui bun voluntar, precum utilizarea calculatorului şi cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională, să fie deprinse în familia Europe Direct Târgovişte, iar aspiranţii chiar au simţit că au intrat într-o mare familie!

„Cuvintele despre experienţa trăită zilele trecute, petrecută cu multă emoţie la Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte, mi se astern cu o uşurinţă inexplicabilă pe hârtie. Drumul lung, gânduri copleşitoare, emoţii, o uşoară stare de frică. Imi imaginam un examen, un test, o evaluare pe care trebuia să o trec, mă ambiţionasem, mă încrâncenasem, trebuia să fiu remarcată, trebuia să fiu selectată ca şi voluntar. Cel puţin asta credeam.

Acestea erau singurele mele gânduri. Îmi vedeam scopul, dorinţa şi ignorasem circumstanţele. Intrată în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa, văd scaunele aproape toate ocupate. De cine? De oameni plini de zâmbete şi căldură. Am fost marcată. Nu mă aşteptam. Atmosfera era diferită faţă de tot ce trăisem până atunci. După prezentare, în timp ce completam fişele de voluntar aspirant, m-am uitat în jur, văzând cât de uniţi, cât de prietenoşi erau cu toţii.

Era o adevarată plăcere să te găseşti în mijlocul unor astfel de oameni. Vă spun cu sinceritate şi fără exagerare că aş putea să o numesc un privilegiu. Mi-am dorit pentru un moment să existe aşa ceva şi în Ploiesti (oraşul unde eu locuiesc) şi nu numai. Astfel de scopuri, de proiecte, astfel de oameni îndrumaţi de un domn care merită mai mult decât respect, sunt unul din puţinele lucruri care se mai pot numi speranţă. Speranţă că? Speranţă că se poate. Că lucrurile se pot îmbunătăţi, că munca şi pasiunea pot fi îmbinate, că pasiunea se poate transforma în muncă.

Plăcerea, dorinţa de a te implica şi seriozitatea sunt minimul necesar să devii un membru al acestei familii – voluntar al Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte. Acei oameni nu sunt simpli voluntari, nu o fac doar pentru diploma din portofoliu, o fac pentru că vor să schimbe, o fac pentru ca îşi petrec timp cu o familie din care aş fi mândră să fac parte”, este masajul Marei Alexandra Surdu.

Adaugă un Comentariu

*