Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » EXPERIMENT! Ce alcoolemie ai după o halbă de bere sau un pahar cu vin

EXPERIMENT! Ce alcoolemie ai după o halbă de bere sau un pahar cu vin 

politia rutiera 2

Noua variantă a Codului Rutier a fost aprobată de Guvern şi va fi trimisă în Parlament. Legea este mai permisivă cu şoferii care beau un pahar de alcool, dar pedepeşte aspru, cu amenzi mari şi ridicări de permis, pe cei care pun în pericol vieţile altora, potrivit Yahoo News.

Noua formă a Codului Rutier, aprobată de Guvern pe 16 octombrie, prevede că şoferii nu vor fi sancţionaţi dacă au până la 0,20 alcool pur în sânge (0,15 mg/l alcool pur in aerul expirat). Cei care au între 0,15 şi 0,25 alcool pur în aerul expirat vor fi amendaţi cu până la 50 de puncte şi reţinerea permisului pentru şase luni. Dacă etilotestul indică peste 0,25, poliţistul îl va obliga pe şofer să meargă la recoltarea de probe biologice. În funcţie de rezultat, acesta poate fi sancţionat contravenţional sau poate să se aleagă cu dosar penal.

Cei care consideră că etilotestul nu prezintă valoarea reală a alcoolemiei pot să ceară chiar ei recoltarea probelor de sânge.

Digi24 a realizat o simulare pentru a se vedea care este efectul unei halbe de bere şi, respectiv, al unui pahar de vin, astfel cum este indicat la testarea cu aparatul etilotest.

După o oră de la consumarea băuturilor, testarea a indicat pentru cel care a băut halba de bere o alcoolemie de 0,20, iar pentru cel care a băut paharul de vin o alcoolemie de 0,40.

Adaugă un Comentariu

*