Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » EXPLICAŢIE: De ce susţine senatorul Valentin Calcan impozitarea bacşişului

EXPLICAŢIE: De ce susţine senatorul Valentin Calcan impozitarea bacşişului 

Foto: tsdracari.hi2.ro

Senatorul PSD de Dâmboviţa Valentin Calcan motivează public, printr-un comunicat de presă, de ce este de acord cu impozitarea bacşişului. Privită din punctul de vedere explicat de acesta, măsura este una normală pentru o societate civilizată, numai că România mai are mult până departe…

„Sunt sătul să văd cum unii sunt proști și plătesc toate taxele și impozitele iar alții sunt «băieți deștepți» și oficial vând două fripturi pe zi într-un restaurant central. Nu pot să mă împac cu ideea că unii angajatori plătesc salariile corect, întocmai și la timp, cu toate impozitele aferente iar alții «angajează» ospătari și bucătari în cel mai bun caz cu program de patru ore. Eu nu-mi pot imagina cum din patru în patru ore se schimbă tura ospătarului dar, probabil că se poate!

Celor care sunt supărați pentru că susțin impozitarea bacșișul le spun: încheiați contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, oferiți un salariu decent care să fie inclus în costul preparatelor din meniu și nu vă mai gândiți că ospătarul trebuie să trăiască din bacșiș. Ospătarul trebuie să trăiască din salariu! Și dacă un client este foarte mulțumit de serviciul său, atunci cu mare plăcere va da un bacșiș care… se va impozita. Pentru că așa este normal.

Vorbeam de impozitarea bacșișului și un amic îmi spunea că a fost într-un restaurant în Londra unde pe meniu scria «serviciu inclus» drept pentru care a plătit exact cât era scris în nota de plată. Nimic în plus. Cum nici Târgoviștea nu este Londra, nici în restaurantul său nu scrie pe meniu «serviciu inclus». Și nici nu poți să nu lași un bacșiș!”, susţine Valentin Calcan.

Adaugă un Comentariu

*