Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXPOZIŢIE: „Icoana din sufletul copilului” a ajuns la cea de-a XXV-a ediţie

EXPOZIŢIE: „Icoana din sufletul copilului” a ajuns la cea de-a XXV-a ediţie 

expoozitie icoane copii 5

Sala pentru expoziţii temporare a Muzeului de Artă din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, a fost astăzi neîncăpătoare în momentul când au fost vernisate lucrările elevilor de la Şcolile „Coresi” şi „Matei Basarab”, participanţi la concursul „Icoana din sufletul copilului”, ajuns anul acesta la ediţia cu numărul XXV. Icoanele pe sticlă realizate sub îndrumarea profesorului Dan Popescu sunt pur şi simplu extraordinare.

expoozitie icoane copii 4

„În creştinism, icoanele nu sunt doar obiecte de artă, nu sunt doar obiecte cu valoare arhitecturală sau istorică. Prin icoane, noi, creştinii, ne raportăm direct la persoanele reprezentate pe icoane. De aceea, noi ne închinăm icoanelor şi avem, prin închinarea către icoane, o legătură directă cu sfinţii reprezentaţi de icoana respectivă. Astfel, credinţa noastră în sfinţi este demonstrată cu atât mai mult cu cât ne rugăm lor şi avem către ei o deosebită evlavie şi stabilim cu sfinţii o legătură directă şi, prin aceasta, noi sperăm că întotdeauna vine şi ajutorul din partea sfinţilor”, a spus PC.Pr.dr. Ionuţ Ciprian Ileana – consilier Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Târgoviştei.

expoozitie icoane copii 2Talentaţii elevi şi îndrumătorul lor au fost aplaudaţi la scenă deschisă de prof. Sorin Ion – inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa, care şi-a făcut timp să participe la expoziţia aniversară „Icoana din sufletul copilului”.

„În afara faptului că, pentru a picta o icoană, trebuie să simţi în suflet ceva religios, creştin, moral, trebuie să ai şi talent. Eu degeaba sunt credincios, dacă n-am talent, pentru că nu aş putea să fac o icoană ca voi. Drept urmare, vă felicit pentru munca pe care aţi depus-o şi pentru permanenţa acestei munci, pentru că, iată, este o activitate deja de tradiţie”, a punctat prof. Sorin Ion.

expoozitie icoane copii 1Pentru misiunea nobilă pe care şi-a sumat-o cu plăcere, profesorul Dan Popescu a fost premiat de către arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei – Înaltpreasfinţia Sa dr. Nifon Mihăiţă.

expoozitie icoane copii 3

Adaugă un Comentariu

*